MENU

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο νυχτερινό τρένο Άμστερνταμ-Βαρκελώνη

Σημαντικές καθυστερήσεις και συνεχείς μεταθέσεις στην έναρξη της υπηρεσίας

Η νεοσύστατη εταιρεία σιδηροδρόμων European Sleeper ανακοίνωσε σχέδια για ένα νέο νυχτερινό τρένο που θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού μεταξύ της βόρειας και της νότιας Ευρώπης – αλλά το έργο αντιμετωπίζει καθυστερήσεις.

Αν θέλετε να ταξιδέψετε με το τρένο από το Άμστερνταμ στη Βαρκελώνη– δύο από τις πιο υπέροχες παραθαλάσσιες πόλεις της Ευρώπης – θα αντιμετωπίσετε αρκετές δυσκολίες. Με πολλά τρένα και σχεδόν 17 ώρες ταξίδι, οι δύο πρωτεύουσες της Ολλανδίας και της Καταλονίας δεν συνδέονται καθόλου εύκολα.

Ωστόσο, η ολλανδο-βελγική σιδηροδρομική εταιρεία European Sleeper ανακοίνωσε το 2023 ότι είχε σχέδια να το αλλάξει αυτό, με τη δημιουργία μιας απευθείας νυχτερινής διαδρομής τρένου μεταξύ των δύο ευρωπαϊκών πόλεων–σχέδια που έλαβαν επίσημη υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με άλλα λόγια, μια διαδρομή «Dam-Barca» είναι στα χαρτιά.

Μια απευθείας σύνδεση νυχτερινού τρένου μεταξύ Άμστερνταμ και Βαρκελώνης είναι συναρπαστική για πολλούς λόγους. Για τους καλοφαγάδες, τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής αλλά και της τέχνης, καθώς θα κάνει πιο εύκολα προσβάσιμη μια πόλη γεμάτη με Βαν Γκογκ και Ρέμπραντ και μια άλλη γεμάτη από Πικάσο, Μιρό και Γκαουντί με ευκολία.

Η νέα διαδρομή Άμστερνταμ-Βαρκελώνη του European Sleeper θα σταματήσει τελικά σε Ρότερνταμ, Αμβέρσα, Βρυξέλλες, Λιλ, Αβινιόν, Μονπελιέ, Περπινιάν, Φιγκέρας και Χιρόνα.

Ωστόσο, ενώ η υπηρεσία αρχικά επρόκειτο να κάνει το ντεμπούτο της το 2025, ορισμένα ζητήματα έχουν προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της European Sleeper ανέφερε ότι υπήρξαν «προκλήσεις» όσον αφορά την εκκίνηση της νέας υπηρεσίας, ανακοινώνοντας τον Σεπτέμβριο ότι η έναρξη θα μεταφερθεί για το 2026. Έκτοτε, μετατέθηκε ξανά για το 2027.

Σχετικά Άρθρα