MENU

Σε “vertigo” παραμένει η Boeing – Αντιμέτωπη με κρίση ρευστότητας

Αναζητά κεφάλαια ύψους 25 δισ. δολ.

Σε αναζήτηση κεφαλαίων ύψους 25 δισ, δολ. βρίσκεται η αμερικανική Boeing προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση ρευστότητας, μέσω προσφορών μετοχών και χρέους και μιας πιστωτικής σύμβασης 10 δισ, δολ.

Δεν ήταν σαφές πότε και πόσα θα συγκεντρώσει τελικά ο κατασκευαστής αεροπλάνων, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Boeing χρειάζεται κάπου μεταξύ 10 και 15 δισ. δολ. για να διατηρήσει τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας της.

Η Boeing βρίσκεται σε περιδήνηση φέτος, και αντιμετωπίζει την πιθανότητα να μειωθεί η πιστοληπτική της ικανότητα. Με αυτή την κίνηση η διοίκηση εκτιμά ότι θα έχει την ευελιξία για μια περίοδο τριών ετών ούτως ώστε να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές κεφαλαίων και να στηρίξει τον ισολογισμό της.

Η απεργία των 33.000 χιλιάδων εργαζομένων της κοστίζει περίπου 1 δισ. δολ, το μήνα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, και για να μειώσει το κόστος, η κατασκευάστρια ανέφερε επίσης ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 17.000 θέσεων εργασίας.

Η Boeing θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη ρυθμιστική αρχή αγορών των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η κατασκευάστρια και το συνδικάτο Machinists, το οποίο εκπροσωπεί τους απεργούς εργάτες στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό των ΗΠΑ, δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε συμφωνία για τη νέα σύμβαση εργασίας.

Σχετικά Άρθρα