MENU

Μαγνήτης επενδύσεων για ακίνητα δυο ελληνικά νησιά – Οι προτιμήσεις των Γάλλων

Οι συστάσεις οκτώ μεσιτικών γραφείων στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» εκθέτει σε δημοσίευμά της τα μέρη, που θα έπρεπε να επενδύσουν σε ακίνητα οι Γάλλοι στην Ελλάδα. Η επιλογή προκύπτει από τις απόψεις οκτώ μεσιτικών γραφείων με την Κρήτη και τη Ρόδο να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

«Αν ονειρεύεστε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα, αλλά θέλετε να μείνετε στην Ευρώπη, η Ελλάδα είναι η φθηνότερη από όλες τις χώρες», αναφέρει η υπεύθυνη του Houses in Greece, τονίζοντας πως μετά το τέλος του ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τους ξένους συνταξιούχους στην Πορτογαλία, η Ελλάδα αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για συνταξιούχους και εύπορους αγοραστές. Επισημαίνει, ακόμη, ότι τα προτερήματα της Ελλάδας (το κλίμα, το οποίο, η κουζίνα, το κόστος ζωής, η θάλασσα και τα νησιά) προσελκύουν περισσότερους από 30 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

«Μπορείτε να βρείτε ένα σπίτι με θέα στη θάλασσα από 350.000 ή 400.000 ευρώ. Στην Ισπανία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία, δεν υπάρχουν αυτές οι τιμές», αναφέρεται στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, η οποία παραθέτει τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε συνομιλώντας με οκτώ επαγγελματίες του κλάδου ακινήτων στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει τους Γάλλους αναγνώστες και εν δυνάμει επενδυτές (με προϋπολογισμό της τάξεως των 500.000 ευρώ) στην αναζήτηση μόνιμης ή εξοχικής παραθαλάσσιας κατοικίας.

Βάσει αποτελεσμάτων, οι δέκα προορισμοί κατά σειρά προτεραιότητας -με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζονται για τον καθένα, εν συντομία, στο άρθρο- είναι οι εξής: 1) Κρήτη, 2) Ρόδος, 3) Κέα, 4) Άνδρος, 5) Πάρος, 6) Σύρος, 7) Νάξος, 8) Τήνος, 9) Κέρκυρα, 10) Κως.

Οι επαγγελματίες του κλάδου, ωστόσο, φτάνουν στο κοινό συμπέρασμα, ότι η τελική επιλογή είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση, αφού τα ελληνικά νησιά διαφέρουν σε πολλούς τομείς μεταξύ τους (αρχιτεκτονική, κλίμα, υποδομές και φυσικά το τι ζητά ο κάθε υποψήφιος αγοραστής).

Σχετικά Άρθρα