MENU

Ξεκινούν οι μισθώσεις των 110 καταστημάτων στη γειτονιά Little Athens στο Ελληνικό

Τα καταστήματα θα εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των 1.150 σπιτιών του Little Athens και των 313 κατοικιών του παραλιακού μετώπου

Κοντά στα 110 καταστήματα περιλαμβάνει το εμπορικό κομμάτι που θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των 1.150 σπιτιών στη γειτονιά της «Μικρής Αθήνας» στο project του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αλλά και των 313 κατοικιών του παραλιακού μετώπου που ήδη κατασκευάζονται.

Η Lamda Development, παράλληλα με την προώθηση των πωλήσεων των σπιτιών στη νέα γειτονιά της «Μικρής Αθήνας» (Little Athens) έχει ξεκινήσει και την προώθηση των καταστημάτων που περιλαμβάνουν μία ευρύτερη γκάμα εμπορικών χρήσεων σε μία τοποθεσία κοντά στο The Ellinikon Park, τον κεντρικό πεζόδρομο και την παραλία.

Συγκεκριμένα, με βάση το σχεδιασμό που έχει γνωστοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους στην πρώτη περιοχή της Little Athens με ενδεικτικά 700 κατοικίες (AU1) προβλέπονται περί τα 87 εμπορικά καταστήματα με συνολική επιφάνεια 9.000 τετραγωνικά μέτρα και χρήσεις για σούπερ μάρκετ (1), είδη παντοπωλείου (13), καφέ και εστίαση (20),  γυμναστήρια, οπτικά, τεχνολογία, φαρμακείο κ.τ.λ. (53).

Στη δεύτερη περιοχή του Little Athens όπου θα υπάρχουν κοντά στα 450 διαμερίσματα, προβλέπονται περί τις 23 εμπορικές μονάδες με συνολική επιφάνεια 2.500 τ.μ. με χρήσεις επίσης για κατάστημα λιανικής με είδη καθημερινής χρήσης (1), είδη παντοπωλείου (4), καφέ και εστίαση (6) γυμναστήρια, οπτικά, τεχνολογία, φαρμακείου κ.τ.λ. (10).

Τα εν λόγω καταστήματα προβλέπεται ότι θα εξυπηρετούν και τις κατοικίες του παραλιακού μετώπου που έχουν ήδη πουληθεί, 313 στον αριθμό, με την κατασκευή τους να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Έρχονται οι πρώτες συμφωνίες εμπορικών μισθώσεων

Με βάση το σχεδιασμό της Lamda, όπως γνωστοποιείται στους ενδιαφερομένους, στόχος είναι το επόμενο διάστημα έως και το δεύτερο τρίμηνο του 2025 να «τρέξουν» οι πρώτες συμφωνίες ώστε να υπογραφούν οι βασικοί όροι μίσθωσης (HoT) με τις οριστικές μισθωτικές συμφωνίες να κλείνουν στο δεύτερο μισό του 2025 και το 2026.

Οι πρώτοι κάτοικοι στα συγκροτήματα εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού προβλέπεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, να εγκαθίστανται προς το τέλος του 2026 και μετά. 

Στη νέα γειτονιά του Little Athens που αναπτύσσεται από τη Lamda Development, πραγματοποιούνται αυτή την στιγμή οι εκσκαφές.

Όπως έχει γνωστοποιήσει πρόσφατα o φορέας της επένδυσης, ήδη από τα 440 σπίτια που έχουν βγει εμπορικά στην αγορά από τα τέλη του 2023, μέχρι σήμερα έχουν γίνει κρατήσεις για ποσοστό 72% ή αλλιώς 318 οικιστικές μονάδες, με τιμές κατά μέσο όρο μεταξύ 7.500 – 7.800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σταδιακά θα βγαίνουν στην αγορά επιπλέον κατοικίες εντός του 2025, δεδομένου ότι συνολικά η οικιστική γειτονιά του Little Athens περιλαμβάνει, όπως προαναφέρθηκε, στην πλήρη ανάπτυξή του 1.150 οικιστικές μονάδες.

Σχετικά Άρθρα