MENU

Στο 33% η πρόοδος των εργασιών για το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης

Παραχωρησιούχος του έργου είναι το σχήμα των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ– GMR 

Στο 33% έχει προχωρήσει η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου, το οποίο αναμένεται να είναι και το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας όταν ολοκληρωθεί το 2027.

Παραχωρησιούχος του έργου είναι το σχήμα των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ– GMR και είναι ενδιαφέροντα τα στοιχεία και το βίντεο για την πρόοδο των εργασιών έως και το Σεπτέμβριο του 2024. Mε βάση τη σχετική ανάρτηση του αεροδρομίου , ο τερματικός σταθμός (terminal) έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 29%, με τις εργασίες σκυροδέτησης να φτάνουν στο επίπεδο της στέγης.

Στην πρόοδο περιλαμβάνεται ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου, η πίστα και οι διάδρομοι, οι βοηθητικοί χώροι και κτίρια, οι χώροι στάθμευσης αλλά και οι οδικές συνδέσεις με τον ΒΟΑΚ και τον ΝΟΑΚ. Το νέο αεροδρόμιο Καστελίου θα διαθέτει περιοχή εμπορικών χρήσεων, επιφάνειας 443.000 τ.μ. και προβλέπεται επιπλέον περιοχή για μελλοντική χρήση με έκταση 282.000 τ.μ.

Όσον αφορά την κατασκευή του διαδρόμου και την πίστα οι διανοίξεις των οδών είναι στο 43% και 29% αντίστοιχα με τις εργασίες στο οδόστρωμα να είναι σε πλήρη εξέλιξη. Όσον αφορά τον Πύργο Ελέγχου «έχει ανέβει στο 10% και παίρνει γρήγορα σχήμα» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα