MENU

«Ψαλίδι» παγκοσμίου βεληνεκούς της Boeing για οικονομική προσγείωση στην πραγματικότητα

Περίπου 17.000 άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους με τις απώλειες από τις απεργίες να αγγίζουν τα 5 δισ. δολ. το γ΄ 3μηνο

«Προσαρμογή στην οικονομική της πραγματικότητα» επιχειρεί η αμερικανική εταιρεία παραγωγής αεροσκαφών, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες μιας απεργίας των εργαζόμενων της στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, που διαρκεί εδώ κι ένα μήνα.

Για τον λόγο αυτό, η Boeing θα περικόψει 17.000 θέσεις εργασίας ή ποσοστό 10% του προσωπικού της παγκοσμίως, θα καθυστερήσει τις πρώτες παραδόσεις του αεροσκάφους 777Χ για ένα έτος, ενώ καταγράφει απώλειες 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

«Αλλάζουμε τα επίπεδα του προσωπικού μας για να προσαρμοστούμε στην οικονομική πραγματικότητά μας, αλλά και για να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στις προτεραιότητες μας. Μέσα στους επόμενους μήνες προγραμματίζουμε να μειώσουμε τον αριθμό του συνολικού προσωπικού μας κατά περίπου 10%. Οι μειώσεις αυτές θα περιλαμβάνουν στελέχη της διοίκησης, διευθυντές και εργαζόμενους», ανέφερε σε μήνυμά του ο εκτελεστικός διευθυντής της Boeing.

Η επίσημη ανακοίνωση των κερδών της Boeing αναμένεται στις 23 Οκτωβρίου, ενώ σε μία ξεχωριστή ανακοίνωση η εταιρία ανέφερε ότι τώρα αναμένει έσοδα 17,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με μέση απώλεια ανά μετοχή στα 9,97 δολάρια, αλλά κι ένα καλύτερο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα λειτουργικής οικονομικής ρευστότητας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σχετικά Άρθρα