MENU

Από το σχήμα «Fraport – DELTA – Πηλέας» η μοναδική προσφορά για το Αεροδρόμιο Καλαμάτας

Η αξιολόγηση θα εκκινήσει άμεσα με στόχο την ανακήρυξη του Προτιμητέου Επενδυτή μέχρι τα τέλη 2024

Από την κοινοπραξία «FRAPORT AG – DELTA AIRPORT INVESTMENTS A.E. – ΠΗΛΕΑΣ Α.Ε» υποβλήθηκε η μοναδική προσφορά στη διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση του Αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το Υπερταμείο/Growthfund, στον εν λόγω διαγωνισμό για την 40ετή σύμβαση παραχώρησης συμμετείχαν μεγάλοι τεχνικοί όμιλοι της χώρας και διεθνείς λειτουργοί έργων αεροδρομίων.

Η αξιολόγηση των προσφοράς θα εκκινήσει άμεσα, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με στόχο την ανακήρυξη του Προτιμητέου Επενδυτή μέχρι τα τέλη 2024

Σημειώνεται ότι το επενδυτικό σχήμα αποτελείται από τις ακόλουθες εταιρείες: (α) τη γερμανική εταιρεία με την επωνυμία «FRAPORT AG», (β) την ημεδαπή εταιρεία με την επωνυμία «DELTA AIRPORT INVESTMENTS A.E.» και (γ) την ημεδαπή εταιρεία με την επωνυμία «ΠΗΛΕΑΣ A.E.».

Υπενθυμίζεται ότι βασικός στόχος του Υπερταμείου/Growthfund, μέσω της παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας, είναι η υλοποίηση σειράς επενδύσεων ενταγμένων σε ένα ολοκληρωμένο business plan για την επέκταση και αναβάθμιση των υποδομών του Αεροδρομίου και την εξασφάλιση ενός συνδυασμού υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης υψηλής ποιότητας για τον Αερολιμένα. 

Παράλληλα το Υπερταμείο/Growthfund θα αποκτήσει ποσοστό 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της Παραχωρησιούχου Εταιρείας με στόχο να διασφαλίσει τη συνέχεια και την ταχεία υλοποίηση του έργου που θα ενισχύσει περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα στο νομό Μεσσηνίας και ευρύτερα στη νότια Πελοπόννησο. 

Σχετικά Άρθρα