MENU

Χάνουν και τις… κάλτσες τους στη Βραζιλία

Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Fernando Haddad κάνει λόγο για «πανδημία»

Άκρως ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο του ηλεκτρονικού τζόγου στη Βραζιλία, με πολλά νοικοκυριά να πλήττονται από τον εθισμό που προκύπτει από τη συγκεκριμένη ασχολία.

Η μαρτυρία της 34χρονης καθαρίστριας, Φερνάντα (συμβολικό όνομα, για να διατηρηθεί η ανωνυμία) που πόνταρε όλο της τον μισθό σε μια ηλεκτρονική σελίδα στοιχηματισμού προβληματίζει έντονα: «Έχασα τα πάντα, πούλησα την τηλεόρασή μου, το πλυντήριο μου, ό,τι είχα στο σπίτι. Χωρίς την οικογένειά μου, δεν θα το είχα ξεπεράσει ποτέ».

Η περίπτωση της Φερνάντα φυσικά και δεν είναι η μοναδική. Ο υπουργός Οικονομικών της “χώρας του καφέ” Fernando Haddad, αναφέρει, ότι το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας, κάνοντας έκκληση μάλιστα για βοήθεια από τις δημόσιες αρχές, ώστε να ρυθμίσουν μια δραστηριότητα που λειτουργεί χωρίς διασφαλίσεις για περισσότερα από πέντε χρόνια, ενώ ο πρόεδρος της CVM, της χρηματιστηριακής αρχής της μεγαλύτερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής, Joao Pedro Nascimento φοβάται πως… τα ψυγεία των Βραζιλιάνων θα αδειάσουν.

Εκτός των αθλητικών στοιχημάτων, που χορηγούν τους περισσότερους από τους μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους και « πλημμυρίζουν» την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ηλεκτρονικά παίγνια (φρουτάκια, καζίνο κλπ) έχουν επίσης λάβει τεράστια άνοδο, αφού σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα αριθμούν περίπου 24 εκατομμύρια ακολούθους στην χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σχετικά Άρθρα