MENU

Η Ελλάδα στους 10 πιο ευάλωτους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε φυσικές καταστροφές

Σύμφωνα με την Journo Report και την Intersec

Η εταιρία δημοσιογραφικών ερευνών Journo Report σε συνεργασία με την Intersec διαμόρφωσαν τη λίστα με τους 10 πιο επικίνδυνους ταξιδιωτικούς προορισμούς που είναι ευάλωτοι σε φυσικές καταστροφές, με την Ελλάδα να περιλαμβάνεται στην κατάταξη, φιγουράροντας στην ένατη θέση.

Για τη διαμόρφωση της λίστας αξιολογήθηκαν παράγοντες όπως η συχνότητα σεισμών ανά έτος, ο μέσος πληθυσμός που επηρεάζεται από τις πλημμύρες, η ηφαιστειακή δραστηριότητα και ο δείκτης ποιότητας του αέρα.

Στην κορυφή βρέθηκε η Ιαπωνία, μια από τις πιο σεισμικά ενεργές περιοχές στον κόσμο. Η χώρα αντιμετωπίζει περίπου 1.500 σεισμούς ετησίως. Ο δείκτης ποιότητας του αέρα είναι επίσης ο χαμηλότερος σε βαθμολογία.

Η δεύτερη στη λίστα είναι η Ινδονησία με το δείκτη ηφαιστειακής δραστηριότητας να είναι στο 120, ενώ στην 3η θέση πλασαρίστηκε η Χιλή, με 1.024 σεισμούς.

Το Μεξικό, που έχει τους περισσότερους σεισμούς κατά μέσο όρο με 1.632, βρέθηκε στην τέταρτη θέση, ενώ στην πέμπτη ακολούθησε η Ρωσία.

Ο υψηλότερος τρέχων μέσος όρος πληθυσμού που επηρεάζεται από τις πλημμύρες και ο μέσος δείκτης ποιότητας του αέρα κατέταξε την Ινδία στην έκτη θέση.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Κίνα, οι Φιλιππίνες, η Ελλάδα και το Περού.

Σχετικά Άρθρα