MENU

Oκτώ νέα προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα ετοιμάζει η Volkswagen

Θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2027

Η Volkswagen στοχεύει να ανακτήσει μερίδιο της αγοράς με οκτώ νέα προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν μέχρι το 2027, δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου Thomas Schaefer στην έκδοση auto motor und sport .

«Πρέπει να παράγουμε τα οχήματά μας κερδοφόρα και να τα διαθέτουμε στους δρόμους σε προσιτές τιμές, αναφέρει το δημοσίευμα. Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι το μοντέλο μικρού αυτοκινήτου ID.2 θα αναπτυχθεί σε 36 αντί για 50 μήνες.

Δραστικά μέτρα μείωσης του κόστους

Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης βρίσκεται σε έντονη αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους, καθώς καταργεί εργασιακές συμφωνίες δεκαετιών ως μέρος της κίνησης περικοπών θέσεων εργασίας, την ώρα που αγωνίζεται να ανταγωνιστεί τους φθηνότερους Ασιάτες αντιπάλους.

Στο πλαίσιο σχεδίου εξυγίανσης, σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τα μέτρα που λαμβάνει και να άρει την «εγγύηση απασχόλησης» για 110.000 εργαζόμενους, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κλείσει κάποια γραμμή παραγωγής και να περικόψει θέσεις εργασίας.

Η εμβληματική αυτοκινητοβιομηχανία επικαλείται τους νέους ανταγωνιστές που εισέρχονται στις ευρωπαϊκές αγορές, την επιδείνωση της θέσης της Γερμανίας ως τοποθεσίας παραγωγής και την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων.

Σχετικά Άρθρα