MENU

Κατοικίες μακροχρόνιας μίσθωσης στο Ελληνικό από τη νεοσύστατη εταιρία του ομίλου Λάτση, Aura Residences

Η επένδυση για το Build to Rent έργο θα ανέλθει στα 225 εκατ. ευρώ

Ακόμη πιο ενεργά στο project του Ελληνικού εισέρχεται ο όμιλος Λάτση, προχωρώντας στην ίδρυση του νέου εταιρικού σχήματος που θα αναλάβει να αναπτύξει κατοικίες εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, με αποκλειστικό στόχο τη μακροχρόνια μίσθωσή τους.

Πρόκειται για τη νέα εταιρεία Aura Residences Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 80% η Χeris Ventures (εταιρία συνδεόμενη με τον όμιλο Λάτση που ως γνωστόν είναι ο βασικός μέτοχος του φορέα της επένδυσης του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης στη χώρα, της Lamda Development) και με το υπόλοιπο 20% η εταιρία Ελληνικό Α.Ε. που αποτελεί θυγατρική της Lamda.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων που είχαν γίνει στις αρχές Μαϊου, όταν η Lamda είχε γνωστοποιήσει επισήμως την πρόθεση των δύο πλευρών να προχωρήσουν στη σύσταση ενός νέου εταιρικού σχήματος με σκοπό την υλοποίηση επένδυσης συνολικού ύψους 225 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της γης για την κατασκευή κατοικιών που θα διατεθούν στη συνέχεια με μακροχρόνια μίσθωση σε ενδιαφερομένους.

Xθές, στις 9 Οκτωβρίου δηλαδή, οι δύο πλευρές προχώρησαν στην ίδρυση της νέας εταιρείας ειδικού σκοπού με μετοχικό κεφάλαιο 44,5 εκατ. ευρώ που θα καλυφθεί κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, 80% από την Xeris Ventures. Σκοπός της νέας εταιρείας είναι «η διενέργεια δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την απόκτηση, πώληση ή διάθεση, σχεδιασμό, κατασκευή, ανάπτυξη, αξιοποίηση, διαχείριση και εκμετάλλευση οικιστικών ακινήτων, καθώς και η παροχή σχετικών υπηρεσιών, μεταξύ άλλων, για την κατασκευή, αξιοποίηση και εκμετάλλευση οικιστικών ακινήτων, την ανάπτυξη και εκμετάλλευση επιχειρήσεων σχετικών με τρόφιμα και ποτά, την παροχή υπηρεσιών  διαχείρισης, συντονισμού συντήρησης και επισκευών, διαχείρισης ενοικιαστών κ.α.». Τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κατέχει ο κ. Θεοδόσιος Λέντζος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι οι κ.κ. Ευγενία Παϊζη, Γιώργος Μπερσής, Γιώργος Μπαδογιαννάκης και Αδαμαντία Φωκά.

«Τρέχουν» οι κρατήσεις για τις κατοικίες του Little Athens

Το νέο οικιστικό project αφορά την ανάπτυξη και εκμετάλλευση ενός Build to Rent (BtR) έργου εντός του οικοδομικού τετραγώνου «AU 1.4» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, ήτοι στη γειτονιά του Little Athens, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν αριθμό κοντά στις 150 κατοικίες.

Η γειτονιά Little Athens αναπτύσσεται από τη Lamda Development με τις εκσκαφές να είναι σε πλήρη εξέλιξη αυτή την στιγμή.

Ήδη από τα 440 σπίτια που έχουν βγει στην αγορά από τα τέλη του 2023, μέχρι σήμερα έχουν γίνει κρατήσεις για ποσοστό 72% ή αλλιώς 318 οικιστικές μονάδες, με τιμές κατά μέσο όρο μεταξύ 7.500 – 7.800 ευρώ ανά τ.μ. Οι επιπλέον κατοικίες θα βγουν στην αγορά προσεχώς, αλλά και εντός του 2025.

Συνολικά η οικιστική γειτονιά του Little Athens περιλαμβάνει στην πλήρη ανάπτυξή της πάνω από 1.100 οικιστικές μονάδες.

Σχετικά Άρθρα