MENU

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την προστασία της Πλατάνας Κύμης

Η πρώτη φάση περιλαμβάνει την ανακατασκευή παραλιακού δρόμου και η δεύτερη την κατασκευή λιμενικών έργων

Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου «Προστασία Παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης» έλαβε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Αναστάσιο Βελισσαρίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Καινοτομίας – Νέων Τεχνολογιών & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Βαρδακώστα και τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Κοινωνικής Μέριμνας Ευάγγελο Χαϊνά.

Παρουσία του Δημάρχου Κύμης Αλιβερίου Νίκου Μπαράκου και στελεχών της Δημοτικής Αρχής, έγινε ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του έργου αρχικού προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ και συμβατικής δαπάνης  5.457.862,71 ευρώ (με ΦΠΑ). Η χρηματοδότησή του έχει εξασφαλιστεί με την ένταξη του έργου στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» και συγκεκριμένα στη Δράση: «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», που αντλεί πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στην πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνεται η ανακατασκευή του παραλιακού δρόμου. Στη δεύτερη φάση προβλέπεται η κατασκευή των λιμενικών έργων, με έναρξη από τον μόλο με τεχνητούς ογκολίθους στα νότια του έργου και ακολούθως η κατασκευή των κυματοθραυστών και η διαμόρφωση της τεχνητής προσάμμωσης.

Σχετικά Άρθρα