MENU

Στην Αθήνα η 9η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη για τους Ωκεανούς

Η Ελλάδα έχει επιλέξει να εστιάσει στην πράσινη ναυτιλία

Ενθουσιασμένη για την την διοργάνωση της 9ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τους Ωκεανούς στην Ελλάδα (9th Our Ocean Conference) η αναπληρώτρια ειδική απεσταλμένη των ΗΠΑ για το Κλίμα, Sue Biniaz (Σου Μπινιάζ).

Όπως επεσήμανε σε συνέντευξή της Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κα. Μπινιάζ «είμαστε ενθουσιασμένοι που η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τον Απρίλιο το 9ο “Our Ocean Conference”», ενώ προσθέτει ότι αναμένουν με ενθουσιασμό τις ανακοινώσεις που θα προωθήσει η Ελλάδα στη Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο για την προστασία και την ασφάλεια των ωκεανών.

Η κυρία Μπινιάζ βρέθηκε πριν μία εβδομάδα στην Ελλάδα για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της 9ης παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference), η οποία θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα στις 15-17 Απριλίου 2024 και συνοδευόμενη από την Ειδική Απεσταλμένη του πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς, Επικεφαλής της διοργάνωσης της 9ης παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference), και πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη.

Αναφορικά με τη συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας στα ζητήματα κλιματικής αλλαγής η κυρία Μπινιάζ επισημαίνει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τον ρόλο της Ελλάδας καθώς συνεχίζει να διαφοροποιεί τις πηγές ενέργειας και τις διαδρομές με τους βαλκανικούς γείτονές της, παρέχοντας εναλλακτικές στο παραδοσιακό μονοπώλιο του φυσικού αερίου της Ρωσίας».

Τέλος, η κυρία Μπινιάζ εκφράζει τον ενθουσιασμό της που «η Ελλάδα έχει επιλέξει να εστιάσει στην πράσινη ναυτιλία» και συμπληρώνει ότι «αν η ναυτιλιακή βιομηχανία ήταν χώρα, θα ήταν ο 8ος μεγαλύτερος εκπομπός αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο»

Σχετικά Άρθρα