MENU

Χωρίς τρένα την Πέμπτη (10/10) λόγω απεργίας των μηχανοδηγών – Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Hellenic Train

Η υπόθεση θα εκδικαστεί αύριο, Τετάρτη 9/10

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι μηχανοδηγοί της Hellenic Train την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), στο πλαίσιο, όπως αναφέρει, «της προσπάθειας μας  να προστατέψουμε την ασφάλεια όλων όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το σιδηροδρομικό δίκτυο».

Τα κύρια αιτήματα της απεργίας, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι εργαζόμενοι, είναι η αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας, η ολοκλήρωση των έργων υποδομής και επιδομής, η συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου, ο καθαρισμός του δικτύου από φυσικά εμπόδια και οι επενδύσεις σε νέο τροχαίο υλικό.

«Ζητάμε την συμπαράστασή των επιβατών ενημερώνοντας τους, πως το Σωματείο μας έχει διαθέσει στην Hellenic Train, ως προσωπικό ασφαλείας, μηχανοδηγούς για την πραγματοποίηση δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους..

Προσφυγή της Hellenic Train κατά της απεργίας

Ωστόσο, η Hellenic Train προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας με το αιτιολογικό ότι «η πλειονότητα των αιτημάτων του σωματείου αφορά ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του ΟΣΕ».

Πρόκειται για πάγια άλλωστε τακτική της εταιρείας κατά την προκήρυξη των κινητοποιήσεων και με δεδομένο ότι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κατά της προηγούμενης 24ωρης απεργίας, άλλου σωματείου, ήταν αναμενόμενη η αντίστοιχη αντίδραση μετά την προκήρυξη της 24ωρης απεργίας για τις 10 Οκτωβρίου.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί αύριο, Τετάρτη 9/10, με την απόφαση να αναμένεται την ίδια ημέρα αργά το απόγευμα.

Σχετικά Άρθρα