MENU

Μπαράζ διαβουλεύσεων στη Ρόδο για τις επενδύσεις στη μαρίνα

Την άμεση υπογραφή της σύμβασης ζήτησε το υπ. Τουρισμού

Ενστάσεις κυρίως για την αύξηση των όρων δόμησης με κτίρια χιλιάδων τ.μ. και την έλλειψη ανταποδοτικών έργων, όσον αφορά την μαρίνα της Ρόδου, εκφράζουν ο δήμος,  το  Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδ/σου, και αρκετοί φορείς της πόλης.

Το αίτημα στον Δήμο από το υπουργείο Τουρισμού για υπογραφή άμεσα της σύμβασης για την επένδυση της μαρίνας, προκάλεσε εντάσεις.

 «Η σύμβαση δεν θα υπογραφεί αν δεν συζητήσουμε και δεν πάρουμε απόφαση» δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρος Κολιάδης, που πρότεινε να γίνει συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας και την ηγεσία του ΤΕΕ.

Την πρόθεσή του να συζητήσει κάποια θέματα, αρκεί να μην τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητα της επένδυσης εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Μαρίνες Ρόδου ΑΕ” Θωμάς Τριανταφύλλου, λέγοντας οτι τα αντισταθμιστικά, δίνονται σε περιπτώσεις επενδύσεων που προκαλούν επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία. Ο κ. Τριανταφύλλου ανέφερε ότι η μαρίνα Ρόδου αποτελεί πρότυπο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, είναι συνεπής προς όλες τις υποχρεώσεις της και έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης προκειμένου να προχωρήσει στην εκτέλεση των έργων που προβλέπει η β φάση. Πρόσθεσε μάλιστα, πως το αίτημα για την εκταμίευση, πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, οπότε πρέπει να προηγηθεί η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου και της μαρίνας.

Σχετικά Άρθρα