MENU

Ανακατατάξεις στα ακίνητα των Ισραηλινών στην Ελλάδα  

Αλλάζουν χέρια τα ακίνητα που στεγάζουν τα ξενοδοχεία της αλυσίδας Brown στην Αθήνα και σε τουριστικές περιοχές

Έχοντας ήδη αποκομίσει μεγάλες υπεραξίες – δεδομένου ότι οι πρώτες τοποθετήσεις τους πραγματοποιήθηκαν σε μία περίοδο, όπως αυτή της προηγούμενης δεκαετίας που σημαδεύτηκε από τις χαμηλές τιμές των ακινήτων στην Αθήνα – πλέον οι Ισραηλινοί επενδυτές που συνδέονται με τα ξενοδοχεία της αλυσίδας Brown Ηotels προχωρούν σε ανακατάταξεις των ιδιοκτησιών τους εντός κι εκτός της πρωτεύουσας.

Σε αυτό άλλωστε έχει συντελέσει και το μείζον γεωπολιτικό ζήτημα που είναι σε εξέλιξη εδώ κι ένα χρόνο πλέον, από τις 7 Οκτωβρίου του 2023, όταν ξεκίνησε η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς.

Την περασμένη Παρασκευή (4/10) έκανε την εμφάνισή της στο ΓΕΜΗ μία ακόμη καινούρια εταιρεία που συνδέεται με ισραηλινά κεφάλαια και διαχειριστή τον κ. Cohen Moshe Maimon.

Ο λόγος για την «Aroundtown Greece Real Estate Properties», η οποία έχει ως αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την αγοραπωλησία, ανάπτυξη, αναδιοργάνωση, διαχείριση, αξιοποίηση κ.τ.λ. ξενοδοχείων, κάθε είδους τουριστικών καταλυμάτων, εξοπλισμένων κατοικιών και διαμερισμάτων, μπαρ, εστιατορίων, κλαμπ, και εν γένει και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων εστίασης.

Επίσης στις δραστηριότητές της εντάσσονται και η ανάπτυξη, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση οποιουδήποτε τύπου ξενοδοχείου και ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του συστήματος franchise τόσο ως δικαιοδόχος, όσο και ως δικαιοπάροχος, αλλά και η απόκτηση/ πώληση/ εκμίσθωση/ ανοικοδόμηση, κατασκευή, ανακαίνιση εγκαταστάσεων και υποδομών που συνδέονται με τον τουρισμό καθώς και η αντιπροσώπευση οίκων της ημεδαπής ή και αλλοδαπής με συναφές αντικείμενο εργασιών.

Ενισχύει την παρουσία της η Israel Canada

Το όνομα «Aroundtown» κάθε άλλο παρά άγνωστο είναι στην ελληνική αγορά.

Κεφάλαια που συνδέονται με την Aroundtown και τους μετόχους της έχουν επενδύσει ήδη από την περίοδο του 2017 – 2018 στο εγχώριο real estate με αγορές ακινήτων όπου στη συνέχεια λειτούργησαν ξενοδοχεία υπό την Brown Hotels, την αλυσίδα που ξεκίνησε από το Ισραήλ το 2010 από τους Leon Avigad και Nitzan Perry.

Η Brown είναι πολύ γνωστή στη χώρα μας από τη δραστηριότητά της γύρω από την Ομόνοια αλλά και εκτός Αθηνών, κοντά στην πρωτεύουσα, όπως στο Λουτράκι και την Εύβοια, αλλά και σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς όπως η Κρήτη και η Κέρκυρα.

Μόλις τον περασμένο μήνα έγινε γνωστό από επίσημες ανακοινώσεις στο Τελ Αβίβ ότι κάποια από τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα που λειτουργούν υπό την αλυσίδα διαχείρισης Brown Hotels, θα περάσουν στην «ομπρέλα» του ξενοδοχειακού ομίλου Israel Canada.

Ειδικότερα, η Israel Canada με παρουσία στην Ελλάδα από το 2022 και τρία ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας και την Πάρο κάτω από το brand Play ανακοίνωσε την υπογραφή μη δεσμευτικών μνημονίων κατανόησης (MoU) για την εξαγορά δραστηριοτήτων στο Ισραήλ και την Ελλάδα της Brown Hotels.

Πιο συγκεκριμένα για τη χώρα μας, στη συμφωνία περιλαμβάνεται η εξαγορά των συμβάσεων μίσθωσης για οκτώ ξενοδοχεία (Isla Brown Corinthia Curio Collection by Hilton, Isla Brown Chania Resort Curio Collection by Hilton, Dave by the Beach Loutraki, Brown Beach Evia Island, Brown Kubic Athens κ.α.) που περιλαμβάνουν 1.067 δωμάτια με μισθώματα που θα καταβάλλονται στους επενδυτές – ιδιοκτήτες πίσω από τα ξενοδοχεία Brown, κυρίως την Aroundtown και την WH Europe. Δεδομένου ότι η συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και με βάση τα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, η Israel Canada θα έχει κατά πάσα πιθανότητα στο μέλλον τη δυνατότητα να προχωρήσει στην πλήρη εξαγορά των ξενοδοχείων.

Σχετικά Άρθρα