MENU

H κύπρια υφυπ. Ναυτιλίας στη HELMEPA για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

Στην Κύπρο η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας το 2026

Στο έργο METAVASEA, της HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος) που επικεντρώνεται στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας εστίασε το ενδιαφέρον της, η υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Μαρίνα Χατζημανώλη κατά την επίσκεψή της στα γραφεία της.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μακροχρόνιας συνεργασίας με τη Ναυτιλιακή Αρχή Κύπρου, που πιστοποιεί τα επιμορφωτικά προγράμματα της HELMEPA από το 2013, ενώ πρόσφατα ενέκρινε τρία νέα προγράμματα STCW σε θέματα ασφάλειας, που διατίθενται αποκλειστικά μέσω e-learning, σε συνεργασία με το υποστηρικτικό μέλος της HELMEPA, SQLearn.

H υφυπουργός ανακοίνωσε ότι η Κύπρος επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να φιλοξενήσει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας το 2026, όπου η ναυτιλιακή κοινότητα της Ευρώπης θα συναντηθεί για δικτύωση και συζήτηση γύρω από τη βιώσιμη γαλάζια οικονομία.

Αυτή η συνεργασία ενισχύει τις σχέσεις με τη ναυτιλιακή κοινότητα της Κύπρου, οι οποίες ξεκίνησαν το 1993 με την ίδρυση της CYMEPA, της πρώτης αδελφής ένωσης εκτός Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε ειδική μνεία στους πρωτεργάτες που συνέβαλαν στην ίδρυση μιας αντίστοιχης οργάνωσης με τη HELMEPA στην Κύπρο.

Σχετικά Άρθρα