MENU

Ρεκόρ επισκεπτών για την Ισπανία το φετινό καλοκαίρι

Yποδέχτηκε 21,8 εκατ. ξένους τουρίστες

Η Ισπανία υποδέχτηκε 21,8 εκατ. ξένους τουρίστες στις ακτές της αυτό το καλοκαίρι, με τις ροές να καταγράφουν άνοδο 7,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.


Αναλυτικότερα η χώρα, ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο, υποδέχτηκε 10,9 εκατ. επισκέπτες τον Ιούλιο και άλλους τόσους περίπου τον Αύγουστο.

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, παρά τις εντάσεις και τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα τους τελευταίους μήνες, κυρίως στη Βαρκελώνη, στη Μάλαγα της Ανδαλουσίας, τις Βαλεαρίδες Νήσους και τις Κανάριες Νήσους, λόγω των επιπτώσεων του υπερτουρισμού στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Οι διαμαρτυρίες

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την επιβάρυνση στις υποδομές, την ηχορύπανση και τη ρύπανση.
Ήταν επίσης οργισμένοι από την αύξηση στις τιμές των ενοικίων καθώς πολλά ακίνητα διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στους τουρίστες σε υψηλές τιμές

Πολλές περιοχές αντέδρασαν και η Βαρκελώνη δεσμεύτηκε ότι μέχρι το 2029 θα καταργηθούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις για τους τουρίστες.

Δημοφιλείς προορισμοίΔαπάνες

Η χώρα που εκπροσωπήθηκε περισσότερο τουριστικά αυτό το καλοκαίρι στην Ισπανία ήταν η Βρετανία με 4,17 εκατ. επισκέπτες. Ακολούθησε η Γαλλία (3,75 εκατ), η Γερμανία (2,49) και η Ιταλία (1,35). Επίσης σημειώθηκε 13% αύξηση στους Αμερικανούς τουρίστες που ανήλθαν σε 850.000.

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του χρόνου η Ισπανία φιλοξένησε συνολικά 64,8 εκατ. τουρίστες, γεγονός που επίσης αποτελεί ρεκόρ. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στη χώρα ήταν η Καταλονία, η περιφέρεια όπου ανήκουν η Βαρκελώνη, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και τα Κανάρια Νησιά.

Οι περισσότεροι τουρίστες άφησαν και περισσότερα έσοδα– 17,6% αύξηση στη διάρκεια αυτού του οκταμήνου–τα οποία συνολικά ανήλθαν σε 86,7 δισ ευρώ. Αυτό αναλογεί σε 187 ευρώ τουριστικές δαπάνες ημερησίως ανά τουρίστα.

Σχετικά Άρθρα