MENU

Πόσο ασφαλές είναι να ταξιδέψετε στο Ντουμπάι καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ακυρώσεις πτήσεων και τις αλλαγές δρομολογίων

Η ανησυχία σχετικά με την ασφάλεια στις αερομεταφορές, καθώς κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή, ανάγκασε πολλές αεροπορικές εταιρίες να ακυρώσουν πτήσεις ή να τροποποιήσουν δρομολόγια προκειμένου να αποφύγουν την εμπόλεμη ζώνη.

Παραδοσιακοί τουριστικοί προορισμοί στη Μέση Ανατολή, όπως το Ντουμπάι αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα καθώς η ευρύτερη περιοχή βρίσκεται στο «μάτι» του κυκλώνα.

Το βρετανικό Φόρειν Όφις αναφέρει πως οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου θα μπορούσαν να κλιμακωθούν γρήγορα και να δημιουργήσουν κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή.

Η ζώνη της σύγκρουσης περιλαμβάνει το Ισραήλ, τα παλαιστινιακά εδάφη, το Ιράν και τον Λίβανο, αλλά η ένταση κλιμακώνεται γρήγορα, οπότε όσοι έχουν κάνει κράτηση θα πρέπει να ελέγξουν διεξοδικά με τον ταξιδιωτικό τους σύμβουλό τις συνθήκες πριν κατευθυνθούν σε κάποιον από αυτούς τους προορισμούς.

Οι πιο πρόσφατες ακυρώσεις πτήσεων στα ΗΑΕ

Emirates

Η Emirates ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι όλες οι πτήσεις μεταξύ Ντουμπάι και Βηρυτού θα ακυρωθούν τουλάχιστον έως τις 8 Οκτωβρίου, ενώ άλλες πτήσεις προς Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Μουσκάτ και Λονδίνο Χίθροου, που πρόκειται να απογειωθούν στις 2 και 3 Οκτωβρίου έχουν επίσης ακυρωθεί. Όσοι ταξιδεύουν με την αεροπορική εταιρεία θα πρέπει να ελέγχουν τακτικά την κατάσταση της πτήσης τους και να ενημερώνονται σχετικά με τις εξελίξεις.

FlyDubai

Η FlyDubai ανακοίνωσε επίσης ακυρώσεις πτήσεων προς την Ιορδανία, το Ιράκ, το Ιράν και το Ισραήλ, επικαλούμενη το προσωρινό κλείσιμο εναέριων χώρων. Σύμφωνα με το Alarabiya News, εκπρόσωπος της υπηρεσίας παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24 ανέφερε ότι οι πτήσεις εκτρέπονταν όπου αυτό είναι δυνατό, αλλάζοντας συχνά κατεύθυνση προς Κάιρο και Κωνσταντινούπολη.

Qatar Airways

Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στη Ντόχα ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις από και προς το Ιράν και το Ιράκ, σύμφωνα με το Gulf News. Ανακοίνωσε ακυρώσεις των πτήσεων της προς τη Βηρυτό επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση πως αυτό είναι πιθανό να προκαλέσει ακυρώσεις και καθυστέρηση σε ορισμένες πτήσεις τις επόμενες ημέρες. Οι επιβάτες καλούνται να ελέγξουν την κατάσταση της πτήσης τους στο etihad.com. Η αεροπορική εταιρεία προτρέπει τους επιβάτες να επικοινωνούν απευθείας με την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα για περισσότερες πληροφορίες.

Σχετικά Άρθρα