MENU

DATALAND: Το πρώτο Μουσείο Τέχνης από Τεχνητή Νοημοσύνη

Δημιουργείται στο Λος Άντζελες και θα είναι αφιερωμένο στην οπτικοποίηση δεδομένων

Ο πρωτοπόρος της τέχνης με Τεχνητή Νοημοσύνη Ρεφίκ Αναντόλ ανακοίνωσε το σχέδιό του να εγκαινιάσει το πρώτο Μουσείο Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο, το DATALAND.

Το DATALAND που θα εγκαινιαστεί το 2025 θα είναι αφιερωμένο στην οπτικοποίηση δεδομένων και την αλγοριθμική καινοτομία και θα στεγαστεί στο σχεδιασμένο από τον Frank Gehry Grand LA — συγκρότημα ιδρυμάτων τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο του Λος Άντζελες, όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Broad και το Walt Disney Concert Hall.

Tο μελλοντικό Mουσείο θα αποτελείται από ένα «ψηφιακό οικοσύστημα αφιερωμένο στην οπτικοποίηση δεδομένων και στη δημιουργικότητα που βασίζεται στην Tεχνητή Nοημοσύνη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Related California που χρηματοδοτεί το έργο.

Οι πρώτες εκθέσεις του Μουσείου θα δημιουργηθούν μέσω του Large Nature Model, ενός μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα που βασίζεται αποκλειστικά σε δεδομένα της φύσης. Η πρώτη του είδους της, πρωτοβουλία παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας νωρίτερα φέτος με την ελπίδα να προωθηθεί η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Χρησιμοποιώντας εικόνες της φύσης από ιδρύματα -όπως το Smithsonian, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και το Εργαστήριο Ορνιθολογίας Κορνέλ- η Τεχνητή Νοημοσύνη θα δημιουργήσει μοναδικά έργα τέχνης χρησιμοποιώντας εκατομμύρια φωτογραφίες.

Το DATALAND έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική εταιρεία Gensler και την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων βιώσιμης ανάπτυξης Arup.

Σχετικά Άρθρα