MENU

Ν. Ταχιάος: Η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον

«Θεραπεύει τα ελαττώματα του παρελθόντος», είπε ο υφυπουργός Υποδομών στη Βουλή

«Με την σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και είναι προς όφελος των Ελλήνων φορολογούμενων», τόνισε  ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της σύμβασης.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο ένα τόσο σύνθετο έργο όπως η Αττική Οδός να το διαχειριστεί το δημόσιο με αποτελεσματικότητα. Η σύμβαση εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο έλαβε υπόψη του το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο», είπε ο Ν. Ταχιάος, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ότι εξασφαλίζει μόνο τα συμφέροντα του ιδιώτη.

 «Είμαι σίγουρος ότι στην πορεία του χρόνου θα κριθεί θετικά. Είναι μία από τις γενναίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες πιστώνονται στη κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τα διόδια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να καταργήσουμε τα διόδια γιατί την Κυριακή αν κατεβάζαμε τις μπάρες το Λεκανοπέδιο θα ασφυκτιούσε. Θα είχε παραλύσει, να είστε σίγουροι. Αν δεν βάλουμε διόδια ή αν μειώσουμε πραγματικά τα διόδια, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε μία κυκλοφορία η οποία θα φθάσει την οδό στα όριά της».

Σχετικά Άρθρα