MENU

Τ. Θεοδωρικάκος: Χρηματοδοτούμε με 34 εκατ. ευρώ όλα τα επενδυτικά σχέδια του Νομού Έβρου

Έργα 4.7 εκατ. ευρώ στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης έως τις 30 Ιουνίου 2025

Την χρηματοδότηση όλων των αναπτυξιακών σχεδίων που έχουν κατατεθεί στο Νομό Έβρου, με συνολικό προϋπολογισμό 33.817.534,26 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 22.170.800,72 εκατ. ευρώ αποτελούν κρατική ενίσχυση, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επιπλέον, θα υπάρξει συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για υλοποίηση αναγκαίων έργων που επηρεάζουν την μεταποίηση και τα μεταφορικά κόστη, ενώ τέλος εκσυγχρονίζεται η ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης με έργα προϋπολογισμού 4.730.000 ευρώ, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου 2025.

Σε συζήτηση για τις δράσεις και τα έργα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης του Έβρου, που βρίσκονται στον τομέα ευθύνης του, ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στην εκδήλωση «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη. Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε ΜΑΖΙ για τον Έβρο», παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας, αναφέρθηκε στο κλείσιμο του συνόλου των οικονομικών οφειλών προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις από τους προηγούμενους αναπτυξιακούς και τόνισε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα λάβει το σύνολο των χρημάτων -συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ- που έχει αιτηθεί στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου.

Σχετικά Άρθρα