MENU

Νέα οδική σύνδεση Πτολεμαΐδας-Έδεσσας ζητούν με κοινή επιστολή πέντε δήμαρχοι

Το θέμα έφτασε και στη Βουλή

Κοινή επιστολή έστειλαν πέντε δήμαρχοι για την αναγκαιότητα κατασκευής νέας οδικής σύνδεσης μεταξύ Πτολεμαΐδας Έδεσσας.

Ειδικότερα οι δήμαρχοι των περιοχών Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, Έδεσσας, Αλμωπίας και Εορδαίας ζητούν την κατασκευή οδικής σύνδεσης μεταξύ Πτολεμαΐδας και Έδεσσας προκειμένου αυτή να γίνει ένας μοχλός ανάπτυξης για την περιοχή, η οποία μετά την απολιγνιτοποίηση έχει μαραζώσει οικονομικά, έχει συρρικνωθεί η οικονομική δραστηριότητα και σύμφωνα με τους δημάρχους έχει υποβαθμιστεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Παράλληλα όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής, η περιοχή είναι στην τελευταία θέση της σχετικής λίστας.

Έτσι οι δήμαρχοι ζητούν να γίνουν στην περιοχή έργα για να προσελκυστούν και επενδύσεις, να υπάρξει ξανά οικονομική δραστηριότητα, να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας οι οποίες είναι απαραίτητες στην περιοχή.

Ένα από τα έργα που ζητούν οι δήμαρχοι είναι η κατασκευή της οδικής σύνδεσης μεταξύ Πτολεμαΐδας και Έδεσσας, ένα έργο που θα διευκολύνει ακόμη και τις διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ όπως λένε θα μειώσει το κόστος μεταφοράς εμπορευμάτων που αυτή τη στιγμή γίνεται μέσα από ένα κακής ποιότητας οδικό δίκτυο.

Το θέμα έφτασε με ερώτηση και στη Βουλή.

Σχετικά Άρθρα