MENU

Ενώνουν τις δυνάμεις τους SkyTeam και Eurostar

Ταξίδια με αεροπλάνο και τρένο σε μία κράτηση από το α' 6μηνο του 2025

Ο πρώτος μη αεροπορικός συνεργάτης της διεθνούς συμμαχίας SkyTeam, έγινε το Eurostar, με τις δύο πλευρές να ανακοινώνουν τη σχετική συμφωνία, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2025.

Από τη συνεργασία θα προκύψουν δρομολόγια που θα συνδυάζουν πτήσεις μεγάλων και μεσαίων αποστάσεων με βιώσιμα σιδηροδρομικά ταξίδια σε μία μόνο κράτηση.

Στη συνέχεια, οι επιβάτες θα μπορούν να μεταφέρονται στους κύριους κόμβους της SkyTeam στη Γαλλία, την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια μέσω του δικτύου της Eurostar και να έχουν πρόσβαση σε πολλαπλές διαδρομές.

Περίπου το 13% των σημερινών ταξιδιωτών του Eurostar επιλέγουν διαδρομές μεγάλων αποστάσεων που φτάνουν στους βασικούς κόμβους της SkyTeam στο Άμστερνταμ Σίπχολ, το Παρίσι-CDG και το Χίθροου του Λονδίνου και συνδέονται με έναν σιδηροδρομικό προορισμό.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Eurostar Gwendoline Cazenave δήλωσε: “Το να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες την επιλογή να δουν την Ευρώπη με τον πιο βιώσιμο και άνετο τρόπο, όπως είναι το τρένο, αποτελεί βασικό στοιχείο του οράματος της Eurostar για ανάπτυξη.

Δημιουργούμε ένα μέλλον όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να συνδεθούν μέσω των τρένων Eurostar, των εσωτερικών σιδηροδρόμων και των μεγάλων αποστάσεων, ανοίγοντας τις υπηρεσίες μας σε νέες αγορές σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός προς αυτή την κατεύθυνση και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη SkyTeam για να αναπτύξουμε την πρόταση πελατών, ώστε περισσότεροι ταξιδιώτες να μπορούν να απολαύσουν τη μοναδική υπηρεσία του τρένου”.

Ο Patrick Roux, διευθύνων σύμβουλος της SkyTeam η οποία εκπροσωπεί εταιρείες όπως η Air France, η Delta Air Lines και η SAS, πρόσθεσε: “Η συνεργασία με την Eurostar ως πρώτο μη αεροπορικό συνεργάτη μας υπογραμμίζει τη δέσμευση της SkyTeam να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη και υπεύθυνη ταξιδιωτική εμπειρία με την ενσωμάτωση διατροπικών ταξιδιωτικών πακέτων”.

Σημειώνεται ότι παρόμοια συμφωνία με την KLM και τη Eurostar ισχύει ήδη για τις πτήσεις μικρών αποστάσεων μεταξύ Άμστερνταμ και Βρυξελλών.

Σχετικά Άρθρα