MENU

Χειμώνας και κρύο: Έχεις σκεφτεί τις δυνατότητες της ηλεκτρικής θέρμανσης;

Ένα είδος θέρμανσης που τα τελευταία χρόνια σημειώνει μεγάλη άνοδο

Και ενώ ήδη βρισκόμαστε στο κατώφλι του χειμώνα, όλοι μας ψάχνουμε και αναζητούμε τους πιο οικονομικούς τρόπους θέρμανσης, έτσι ώστε να μην «πάρει φωτιά» η τσέπη μας.

Ένα είδος θέρμανσης που τα τελευταία χρόνια σημειώνει μεγάλη άνοδο, είναι η ηλεκτρική. Το Praktiker αγγίζει το εν λόγω κεφάλαιο και παρουσιάζει τις καλύτερες δυνατές εκδοχές της ηλεκτρικής θέρμανσης. Μάλιστα, στα βασικά της πλεονεκτήματα συγκαταλέγεται η εύκολη συντήρηση των ηλεκτρικών σωμάτων, ο μικρός χώρος που καταλαμβάνει ο εξοπλισμός της, όπως και το γεγονός ότι δεν υπάρχει η ανάγκη αποθήκευσης καυσίμου.

Για να δούμε τις επιλογές μας!

Κλιματιστικά

Τα κλιματιστικά προσφέρουν μία οικονομική επιλογή θέρμανσης, αρκεί να επιλέξουμε ένα μοντέλο inverter, ενεργειακής κλάσης (Α+ και άνω), που παρέχει πολύ μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέγοντας ένα κλιματιστικό τύπου inventer, μπορούμε να εξοικονομήσουμε έως και 30% στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, σε σχέση με ένα συμβατικό. Αυτό γίνεται εφικτό γιατί προσαρμόζει κάθε στιγμή την ισχύ της απόδοσής του στις ανάγκες και τη θερμοκρασία του χώρου. Έτσι, απαιτείται λιγότερη ενέργεια για να διατηρηθεί η θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα.

Φορητά κλιματιστικά

Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζονται εγκατάσταση και χρησιμοποιούνται κυρίως για να ζεστάνουν αποτελεσματικά μικρούς χώρους.

Κονβέκτορες

Οι κονβέκτορες θερμαίνουν τον αέρα μέσω ηλεκτρικής αντίστασης και τον διανέμουν ομοιόμορφα στον χώρο. Είναι ιδιαίτερα οικονομικοί, έχουν μικρό βάρος και είναι εύκολοι στη μεταφορά. Επιπλέον, είναι αθόρυβοι, έχουν άμεση απόδοση και ηλεκτρονικά συστήματα, όπως θερμοστάτες και wifi για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας ακόμα και εξ αποστάσεως.

Θερμοπομποί & Πάνελ

Οι ιδανικοί «εκπρόσωποι» για χώρους με πολλά τετραγωνικά ή ψηλοτάβανα δωμάτια. Παράγουν θερμότητα κυρίως θερμαίνοντας τον αέρα που έρχεται σε επαφή με αυτά αλλά και με ακτινοβολία, γεγονός που τα κάνει πιο αποδοτικά.

Καλοριφέρ λαδιού

Τα καλοριφέρ λαδιού περιέχουν ένα ειδικό λάδι, το οποίο θερμαίνεται μέσω αντιστάσεων και με τη σειρά του θερμαίνει τις επιφάνειες του καλοριφέρ, ζεσταίνοντας τον αέρα του χώρου. Είναι κατάλληλα για μικρούς χώρους, αθόρυβα και σχετικά οικονομικά, καθώς δεν έχουν απώλειες. Διαθέτουν χρονοδιακόπτες, τηλεχειρισμό, ειδικό σχεδιασμό για γρήγορη εκπομπή θερμότητας, ροδάκια για εύκολη μεταφορά, προστασία από ανατροπή και ασφάλεια για προστασία από βραχυκυκλώματα.

Αερόθερμα

Πρόκειται για την πιο οικονομική ηλεκτρική συσκευή θέρμανσης. Διαθέτουν αντιστάσεις για τη θέρμανση του αέρα και ανεμιστήρα για την κυκλοφορία του. Είναι ιδανικά για μικρά δωμάτια και διαθέσιμα σε αναβαθμισμένες εκδόσεις, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και είναι πιο αθόρυβα και ασφαλή. Διαθέτουν χρονοδιακόπτη για τη ρύθμιση της λειτουργίας, ώστε να προγραμματίζουμε τη λειτουργία τους και να επιστρέφουμε σε ένα ζεστό σπίτι. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι η ύπαρξη θερμοστάτη για την ακριβή ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Θερμάστρες χαλαζία

Οι θερμάστρες χαλαζία είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για τη θέρμανση ενός δωματίου. Η λειτουργία τους βασίζεται σε αντιστάσεις που πυρακτώνονται και μεταφέρουν τη θερμότητα στο περιβάλλον. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα πλέγμα που εμποδίζει την επαφή, ενώ η υπόλοιπη κατασκευή δεν θερμαίνεται από αυτές. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν έναν διακόπτη ασφαλείας που σταματά την λειτουργία τους, αν ανατραπούν.

Σχετικά Άρθρα