MENU

Τουλάχιστον 155 νεκροί στις ΗΠΑ από το πέρασμα του κυκλώνα Helene

Χωρίς ηλεκτροδότηση 1,4 εκατ. νοικοκυριά

Το θάνατο τουλάχιστον 155 ανθρώπων έχει προκαλέσει ο κυκλώνας Helene στις ΗΠΑ, ενώ η πρόσβαση σε πολλές περιοχές δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη, με περισσότερα από 1,4 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις να παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση χθες (1/10) το βράδυ, σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us.

“Οι καταστροφές που έχει προκαλέσει ο κυκλώνας είναι πέρα από κάθε φαντασία, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αναφέροντας ότι 600 άνθρωποι αγνοούνται.

Στη Νότια Καρολίνα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 36 θάνατοι, ενώ στη Φλόριντα 14, στο Τενεσί τέσσερις και στη Βιρτζίνια δύο, σύμφωνα με απολογισμό που κατήρτισε το AFP από τις ανακοινώσεις των τοπικών αρχών.

Πολιτείες σβήστηκαν από τον “χάρτη”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden, θα επισκεφθεί σήμερα (2/10) τη Βόρεια Καρολίνα, ενώ η αντιπρόεδρος και υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, Kamala Harris θα μεταβεί στη Τζόρτζια, όπου έχουν επιβεβαιωθεί οι θάνατοι 25 ανθρώπων.

Η διαχείριση των επιπτώσεων του κυκλώνα έχει βρεθεί και στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα