MENU

Στην τελική φάση η επέκταση κτιριακών υποδομών του νοσοκομείου Ξάνθης και Διδυμότειχου

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός με προϋπολογισμό που φτάνει τα 2,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδότηση του υπ.Υγείας

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την επέκταση των κτιριακών υποδομών και την αναβάθμιση του εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Ξάνθης και Διδυμότειχου, με ευθύνη της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας έχει αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ, για λογαριασμό του Υπουργείου Υγείας και της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες   ενέργειες για την κατακύρωση της σύμβασης.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,69 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς Φ.Π.Α. 2,17 ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στη 1 Νοεμβρίου 2024 και η αποσφράγιση των προσφορών είναι προγραμματισμένη για την ίδια ημέρα.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δεκαέξι (16) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το Υπουργείο Υγείας. Η χρηματοδότηση της παρούσας είναι εγγεγραμμένη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με: Ανακαινίσεις και Εκσυγχρονισμός Νοσοκομείων σε Ολόκληρη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στον συνολικό προϋπολογισμό του έργου ανέρχεται σε χρηματικό ποσό ίσο με 2.173.387,10 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη συνεισφορά του ΠΔΕ ανέρχεται σε χρηματικό ποσό ίσο με 521.612,90 ευρώ και αφορά στον ΦΠΑ 24%.

Αντικείμενο του Έργου είναι η μελέτη και η κατασκευή όλων των εργασιών που απαιτούνται για την ανακαίνιση και την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών δύο Νοσοκομείων της 4ης Δ.Υ.ΠΕ του Γ.Ν. Ξάνθης και του Γ.Ν. Διδυμοτείχου.

Κτιριακές εγκαταστάσεις

επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που βρίσκεται στο Ισόγειο του κτιρίου Ι.

αντικατάσταση του κεντρικού υπόγειου περιμετρικού δικτύου πυρόσβεσης του νοσοκομείου.

Αναβάθμιση εξοπλισμού

αντικατάσταση του ψύκτη νερού για τον κλιματισμό του ΚΕΦΙΑΠ. εγκατάσταση της αντλίας θερμότητας για τον κλιματισμό των αιθουσών χειρουργε

Σχετικά Άρθρα