MENU

Το ενδεχόμενο να παραιτηθεί εξετάζει το 73% των εργαζομένων της Amazon

Έντονη δυσαρέσκεια μετά την απόφαση για επιστροφή στο γραφείο

Την έντονη δυσαρέσκεια των εργαζομένων της έχει προκαλέσει η απόφαση της Amazon να βάλει τέλος στην τηλεργασία απαιτώντας την επιστροφή των εταιρικών υπαλλήλων στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2025.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων εταιρειών υψηλού προφίλ, όπως η Citigroup, η Walmart και η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, που αυστηροποιούν τους κανόνες επιστροφής στο γραφείο τους τελευταίους μήνες.

Πρόσφατη έρευνα του ιστότοπου Blind, σε δείγμα 2.585 εργαζομένων της εταιρίας, αναφέρει ότι το 73% εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Επιπλέον, το 80% των επαγγελματιών της Amazon ανέφερε ότι γνωρίζει κάποιον συνάδελφό του που σκέφτεται να αναζητήσει άλλη δουλειά μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι της Amazon ανέφεραν επίσης για το πώς η ανακοίνωση της πολιτικής αποτέλεσε πλήγμα στο ηθικό τους και ότι η αλλαγή θα μπορούσε να επηρεάσει δυσανάλογα τους γονείς και τους κηδεμόνες που επωφελούνται από το εξ αποστάσεως και υβριδικό μοντέλο.

Παράλληλη έρευνα από την Glassdoor διαπιστώνει ότι το 74% των εργαζομένων της Amazon «επανεξετάζει» το μέλλον της καριέρας του, είτε στον κολοσσό τεχνολογίας είτε αλλού.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι αυστηρές πολιτικές φυσικής παρουσίας στο γραφείο μπορεί να είναι μία υπολογισμένη μέθοδος προκειμένου να ωθήσουν τους υπαλλήλους σε παραίτηση προκειμένο να αποφύγουν το κόστος της απόλυσής τους.

Οι απασχολούμενοι στην εταιρία είναι «έντονα δυσαρεστημένοι» με την αλλαγή της πολιτικής, σύμφωνα με ανώνυμη έρευνα που δημιουργήθηκε από υπαλλήλους, σύμφωνα με το Fortune, όπως αναφέρει το Fortune.

Η έρευνα κοινοποιήθηκε σε κανάλια της εταιρείας στο Slack, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας «υπεράσπισης της τηλεργασίας» με περισσότερα από 30.000 μέλη, των οποίων η υποστήριξη θα μπορούσε να αλλοιώσει τα ευρήματα.

Οι δημιουργοί της έρευνας δήλωσαν ότι σκοπεύουν να συγκεντρώσουν και να μοιραστούν τα ευρήματα με τον Jassy και άλλους ηγέτες «για να τους παράσχουν σαφή εικόνα για τον αντίκτυπο αυτής της πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων των προκλήσεων που εντοπίστηκαν και των προτεινόμενων λύσεων», αναφέρει το Fortune.

Σημειώνεται ότι ομάδα εργαζομένων της Amazon έστειλε εξασέλιδο υπόμνημα που εξέφραζε την ανησυχία της στους ηγέτες τον Φεβρουάριο του 2023, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε την επιστροφή στα γραφεία τρεις ημέρες την εβδομάδα, αλλά απορρίφθηκε.

Ο Jassy ανέφερε ότι είδε βελτίωση ως αποτέλεσμα της επιστροφής στο γραφείο στο υπόμνημά του, τονίζοντας συγκεκριμένα: «Παρατηρήσαμε ότι είναι ευκολότερο για τους συναδέλφους μας να μαθαίνουν, να μοντελοποιούν, να εξασκούν και να ενισχύουν την κουλτούρα μας- η συνεργασία, ο καταιγισμός ιδεών και η εφεύρεση είναι απλούστερες και πιο αποτελεσματικές- η διδασκαλία και η μάθηση ο ένας από τον άλλον είναι πιο απρόσκοπτη- και, οι ομάδες τείνουν να συνδέονται καλύτερα μεταξύ τους».

«Αν μη τι άλλο», συνέχισε, «οι τελευταίοι 15 μήνες που βρισκόμαστε ξανά στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα ενίσχυσαν την πεποίθησή μας για τα οφέλη».

Σχετικά Άρθρα