MENU

Από τις 15 Οκτωβρίου η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Τι λέει για τις τιμές ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων

Όπως κάθε χρόνο, στις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να ξεκαθαριστεί η τελική τιμή του καυσίμου, που θα πουληθεί στους καταναλωτές.

«Τα διυλιστήρια αναπροσαρμόζουν τις τιμές τους καθημερινώς, είτε προς τα πάνω και προς τα κάτω και έτσι ακολουθούν και τα πρατήρια και οι έμποροι στο καύσιμο. Δεν φαίνεται να έχουμε κάτι πολύ σημαντικό στην αγορά που να την επηρεάσει δραματικά και να πάει προς τα πάνω», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, μιλώντας στο ΕΡΤNews.

«Ίσως είναι σταθεροποιητικές οι τιμές – αυτές οι διεθνείς τιμές που ακολουθούν τα διυλιστήρια – και ακολουθούν οι έμποροι σε σχέση με τον καταναλωτή και ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε δραματικές καταστάσεις», επεσήμανε ο κ. Κιουρτζής.

Επιδότηση στην αντλία

Με αφορμή την επιστολή της ΠΟΠΕΚ στο υπουργείο Οικονομικών, με την οποία προτείνεται επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης απευθείας στην αντλία, ο πρόεδρος των πρατηριούχων επεσήμανε ότι «η ομοσπονδία διεκδικεί την νομιμότητα και το δίκαιο στην αγορά. Αυτό είναι καταγεγραμμένο, δεν χρειάζεται να το εξηγήσουμε και σαφώς περιμένουμε μία εκτίμηση από το υπουργείο Οικονομικών. Κάναμε μία σημαντική πρόταση ώστε το επίδομα να πάει στην αντλία και όχι σε αυτούς που το δέχονται ή όχι».

Σχετικά Άρθρα