MENU

Νέα επένδυση για αποθήκευση ενέργειας ξεκινά στην Αργολίδα

Θα εγκατασταθούν 32 συγκροτήματα  ιόντων λιθίου της εταιρείας Huawei

Νέα εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού ηλεκτροχημικής αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών, ξεκινά στην Αργολίδα.

Θα εγκατασταθούν 32 συγκροτήματα  ιόντων λιθίου της εταιρείας Huawei σε containers, που θα μετατρέπουν την εισερχόμενη ηλεκτρική ενέργεια σε χημική για την προσωρινή αποθήκευση της σε μπαταρίες και σε επόμενο χρόνο θα μετατρέπεται εκ νέου σε ηλεκτρική για την επανατροφοδότηση του συστήματος με την αποθηκευμένη ενέργεια.

Η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) δόθηκε στις θέσεις “ΑΛΟΓΟΜΑΝΔΡΟ – ΣΠΗΛΙΕΣ & ΑΛΟΓΟΜΑΝΔΡΑ 1-2-3”, της Δ.Ε. Λυρκείας & Κουτσοποδίου, του Δήμου Άργους – Μυκηνών, της Π.Ε. Αργολίδας.

Φορέας του έργου είναι η εταιρεία της ENERCOPLAN INVESTMENTS A.E.

Η συνολική μέγιστη ισχύς απορρόφησης του ΣΑΗΕ θα είναι 135MW και η συνολική μέγιστη ισχύς έκχυσης θα είναι ίση με 135MW, ενώ η συνολική αποθηκευτική ικανότητα του συστήματος των συσσωρευτών θα είναι 470MWh. Η διασύνδεσή του ΣΑΗΕ με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας 150KV θα πραγματοποιηθεί μέσω του υφιστάμενου υποσταθμού ανύψωσης (Μ.Τ/Υ.Τ.) «ΑΡΓΟΣ 2» ο οποίος βρίσκεται 7,4 χλμ. ανατολικά του έργου. Η συνολική έκταση των γηπέδων εγκατάστασης του έργου ανέρχεται σε 33.699,72 τ.μ.

Σχετικά Άρθρα