MENU

Περιορίζει την παρουσία της στο αεροδρόμιο της Ατλάντα η Southwest Airlines

Περικοπές σε υπηρεσίες και προσωπικό

Η Southwest Airlines σχεδιάζει να μειώσει τις υπηρεσίες από και προς την Ατλάντα το επόμενο έτος και παράλληλα να προχωρήσει σε περικοπές 300 εργαζομένων, κυρίως πιλότων και αεροσυνοδών.

Οι αλλαγές έρχονται μια μέρα πριν από την ενημέρωση των επενδυτών, όπου τα στελέχη θα χαρτογραφήσουν το σχέδιο της εταιρείας να μειώσει το κόστος και να αυξήσει τα έσοδα καθώς κλιμακώνεται η πίεση από το fund Elliott Investment Management και μετόχου του αερομεταφορέα, που επιδιώκει ευρύτερες επιχειρηματικές και διοικητικές αλλαγές.

Η Southwest ανακοίνωσε στο προσωπικό ότι δεν κλείνει τη βάση της στην Ατλάντα, αλλά θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας που αφορούν 200 αεροσυνοδούς και έως και 140 πιλότους, προσθέτοντας, πάντως, ότι δεν πρόκειται για απολύσεις.

Ο αμερικανικός αερομεταφορέας θα μειώσει την παρουσία του στην Ατλάντα σε 11 πύλες το επόμενο έτος από 18. Θα εξυπηρετεί 21 πόλεις από το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας από τον ερχόμενο Απρίλιο, από 37 τον Μάρτιο.

Η αντίδραση από τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τα πληρώματα της Southwest ήταν άμεση και με σχετική ανακοίνωση τάχθηκαν κατά της αεροπορικής εταιρείας για τις περικοπές.

«Η διαχείριση της Southwest Airlines αποτυγχάνει στους υπαλλήλους ενώ επηρεάζει τους πελάτες. Η διοίκηση συνεχίζει να λαμβάνει αποφάσεις που στερούνται πλήρους διαφάνειας, επαρκούς επικοινωνίας με την ηγεσία της Ένωσης και, το πιο ανησυχητικό, έλλειψη εστίασης σε αυτό που έκανε την αεροπορική εταιρεία σπουδαία, τους υπαλλήλους», δήλωσε ο Bill Bernal, ο πρόεδρος του συνδικάτου των αεροσυνοδών.

Εκπρόσωπος της Southwest επιβεβαίωσε τις αλλαγές και επισήμανε ότι ο αερομεταφορέας θα συνεχίσει να βελτιστοποιεί το δίκτυό του για να καλύψει τη ζήτηση των πελατών, να αξιοποιήσει καλύτερα τον στόλο του και να μεγιστοποιήσει τις ευκαιρίες εσόδων. Η αεροπορική εταιρεία είχε ήδη αποσυρθεί από ορισμένα αεροδρόμια, για να επικεντρωθεί σε πιο κερδοφόρες υπηρεσίες.

Η Southwest φέτος βρέθηκε σε δυσχερέστατη θέση λόγω των καθυστερήσεων των παραδόσεων αεροσκαφών, το αυξημένο εργασιακό κόστος, και μια σειρά περιστατικών με αεροσκάφη Boeing, τα οποία κινητοποίησαν την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορία (FAA).

Ο COO της αεροπορικής εταιρείας, Andrew Watterson, ενημέρωσε το προσωπικό την περασμένη εβδομάδα ότι θα πρέπει να λάβει «δύσκολες αποφάσεις» για να αυξήσει τα κέρδη.

Εκτός από τις προγραμματισμένες περικοπές στην Ατλάντα, ο αερομεταφορέας ανέφερε ότι θα ενισχύσει τις υπηρεσίες από και προς το Shville, του Τενεσί κσι θα αρχίσει να προσφέρει νυχτερινές πτήσεις από τη Χαβάη, αρχής γενομένης από τις 8 Απριλίου. Αυτές περιλαμβάνουν υπηρεσίες από τη Χονολουλού προς το Λας Βέγκας και το Φοίνιξ. Κόνα, Χαβάη, στο Λας Βέγκας. και Μάουι, Χαβάη, Λας Βέγκας και το Φοίνιξ.

Σχετικά Άρθρα