MENU

Σιδηροδρομική σύνδεση Παρισιού – Βερολίνου με 59 ευρώ από τον Δεκέμβριο

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από τις 16 Οκτωβρίου

Τρένο υψηλής ταχύτητας θα συνδέσει, από τον Δεκέμβριο, δύο από τις δημοφιλέστερες πρωτεύουσες της Ευρώπης, το Παρίσι και το Βερολίνο, με καθημερινές συνδέσεις από 59 ευρώ και με στάσεις σε τρεις γερμανικές πόλεις.

Η νέα απευθείας γραμμή τρένου θα εκτελείται καθημερινά και θα διαρκεί περίπου οκτώ ώρες. Στην πορεία θα κάνει στάση στο Στρασβούργο, την Καρλσρούη και τη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση διαχειριστριών εταιριών, γαλλικής SNCF και της γερμανικής Deutsche Bahn. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από τις 16 Οκτωβρίου, από 59 ευρώ για απλή μετάβαση.

Οι γαλλικοί σιδηρόδρομοι SNCF και οι γερμανικοί Deutsche Bahn, ελπίζουν ότι οι επιβάτες θα το δουν ως μια εναλλακτική λύση στο αεροπλάνο, και μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το υφιστάμενο δρομολόγιο.

Η προσθήκη του δρομολογίου Βερολίνο-Παρίσι ήταν πάγιο αίτημα, όχι μόνο επειδή οι σιδηροδρομικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη δέχονται πιέσεις να αυξήσουν τις υπηρεσίες τους για να πείσουν τον κόσμο να προτιμήσει τα τρένα από τα αεροπλάνα και τα αυτοκίνητα, αλλά και λόγω της στροφής προς τα πιο αργά ταξίδια μετά την πανδημία.

Το νέο δρομολόγιο θα διευρύνει τις ταξιδιωτικές επιλογές σε ολόκληρη την ήπειρο, και θα λειτουργήσει ως χρήσιμη προσθήκη στις υπάρχουσες δημοφιλείς συνδέσεις.

Σχετικά Άρθρα