MENU

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ο δρόμος Γρεβενών – Βασιλίτσας προϋπολογισμού 16,8 εκατ. ευρώ

Εμβληματικό έργο για την ευκολότερη πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο

Ξεκινά άμεσα η κατασκευή του δρόμου Γρεβενά Βαλίτσα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Γρεβενών, μετά την δημοπράτησή του από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την 1η Νοεμβρίου 2024.

Το συγκεκριμένο έργο υποδομής, που θεωρείται εμβληματικό για την περιοχή, έχει εκτιμώμενη αξία με Φ.Π.Α. στα 17,2 εκατ. ευρώ (αξία χωρίς Φ.Π.Α. 13,87 εκατ. ευρώ).

Η διάρκεια του έργου έχει εκτιμηθεί σε 18 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Πρόκειται για έργο δημόσιων συμβάσεων που χρηματοδοτείται εν όλω ή εν μέρει από τα ταμεία της ΕΕ. Η δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τη συμφωνία για τις δημόσιες συμβάσεις (ΣΔΣ).

Το αντικείμενο του έργου

Το έργο αφορά στην βελτίωση της υφιστάμενης Δημοτικής Οδού Αγίας Παρασκευής – Βασιλίτσας – Όρια Νομού Γρεβενών, στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μήκους 19.753 μ.

Περιλαμβάνει τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της με ήπιες παρεμβάσεις ως προς την υφιστάμενη χάραξη, την ασφαλτόστρωσή της, κατασκευή γέφυρας, κατασκευή των απαραίτητων τεχνικών για την απορροή των όμβριων υδάτων, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, σήμανση της οδού και ηλεκτροφωτισμό των κόμβων.

Σχετικά Άρθρα