MENU

Μπλόκο των ΗΠΑ στα αυτοκίνητα με τεχνολογία «made in China» – Ο βασικός λόγος

Η αντίδραση του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας στη συγκεκριμένη απόφαση

Σκληρή είναι η αντιπαράθεση Κίνας και ΗΠΑ με αφορμή την αμερικανική απαγόρευση αυτοκινήτων με κινεζική τεχνολογία.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, αιτιολογεί την απόφαση στην ύπαρξη λογισμικών και τερματικών που επιτρέπουν σε ένα όχημα να επικοινωνεί με το εξωτερικό, κυρίως για υποβοήθηση της οδήγησης και για την αυτόνομη οδήγηση.

Το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου δήλωσε πως είναι «σταθερά αντίθετο» στο σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει, στο όνομα της εθνικής ασφάλειας, την πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες συνδεδεμένων οχημάτων που διαθέτουν κινεζικές ή ρωσικές τεχνολογίες.

«Αυτή η αμερικανική απόφαση δεν βασίζεται σε κανένα γεγονός, παραβιάζει τις αρχές της οικονομίας της αγοράς και του θεμιτού ανταγωνισμού. Είναι μια τυπική περίπτωση προστατευτισμού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Η απόφαση που προτείνεται από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου εντάσσεται σ’ ένα πλαίσιο σκλήρυνσης της προσέγγισης της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν έναντι της Κίνας. Προβλέπει επίσης να αναγκάσει αμερικανικές και άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες στο μέλλον να αφαιρούν σημαντικά κινεζικά προγράμματα και όργανα από οχήματα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και είναι συνδεδεμένα στο Ίντερνετ και σε συστήματα πλοήγησης.

Σχετικά Άρθρα