MENU

Ποια ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία καταργεί το δωρεάν φαγητό στις πτήσεις της

Θα ισχύσει από το 2025 σε δρομολόγια μικρών και μεσαίων αποστάσεων

Η Air France, θυγατρική του Ομίλου Air France-KLM, σχεδιάζει να εφαρμόσει δοκιμαστικά ένα νέο σύστημα buy-on-board για τρόφιμα και ποτά σε ορισμένες από τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων από το 2025.

Αρχικά, το προαιρετικό σύστημα επί πληρωμή θα εισαχθεί στα δρομολόγια της Air France από το Παρίσι-Charles de Gaulle προς το Ελσίνκι και τη Λισαβόνα.

Ποια δρομολόγια θα επηρεαστούν

Για την ώρα, οι επιβάτες της Air France μπορούν να αγοράσουν γεύματα a la carte κατά την κράτηση ή έως και 24 ώρες πριν από την αναχώρηση. Μελλοντικά δεν αποκλείεται να έχουν την επιλογή να αγοράσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Οι επιβάτες Business class δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή και θα εξακολουθούν να λαμβάνουν ένα δωρεάν γεύμα μαζί με ζεστά και κρύα ποτά και μια επιλογή από αλκοολούχα.

Το δωρεάν φαγητό σταδιακά καταργήθηκε στις περισσότερες πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων από τότε που οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η Ryanair πρωτοστάτησαν στο μοντέλο pay-on-board τη δεκαετία του 1990.

Τα τελευταία χρόνια, αεροπορικές εταιρείες πλήρους εξυπηρέτησης όπως η British Airways και η Lufthansa έχουν υιοθετήσει αυτό το σύστημα για πτήσεις μικρών αποστάσεων.

Μετά τη δοκιμή αυτής της πολιτικής, η Air France θα αξιολογήσει αν θα επεκτείνει το σύστημα «buy on board» σε περισσότερα δρομολόγια ή αν θα το καταργήσει. Η απόφαση για το αν η νέα αυτή πολιτική θα εφαρμοστεί και σε πτήσεις μεγαλύτερων αποστάσεων παραμένει ασαφής.

Σχετικά Άρθρα