MENU

«Μαχαίρι» σε εκατοντάδες θέσεις εργασίας από τον κολοσσό κατασκευής μπαταριών Northvolt

Στο πλαίσιο μέτρων για τη μείωση του κόστους

Σε περικοπές του εργατικού δυναμικού του στη Σουδία κατά 25% προχωρά ο γίγαντας κατασκευής μπαταριών Northvolt, στο πλαίσιο προσπάθειας με στόχο τη μείωση του κόστους.

Σε σχετική ενημέρωση που δημοσιεύτηκε μέσω της ιστοσελίδας της, η Northvolt τόνισε ότι μετά τα πρώτα βήματα που έγιναν στο πλαίσιο στρατηγικής αναθεώρησης, η εταιρεία επαναπροσδιόρισε το εύρος των εργασιών της στη Σουηδία για να διασφαλίσει ότι οι πόροι της επικεντρώνονται στην επιτάχυνση της παραγωγής σε μεγάλης κλίμακας κατασκευή κυψελών στο γίγα-εργοστάσιο Northvolt Ett.

Η στρατηγική δράση απαιτεί από τη Northvolt να μειώσει παράλληλα το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 20%.

Πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά αναμενόταν να οδηγήσουν σε απολύσεις περίπου 1.600 εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων 1.000 θέσεων στο εργοστάσιό της στο Skellefteå στο βόρειο τμήμα της χώρας. Όλες οι απολύσεις θα υπόκεινται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Αναφέρεται ότι τον Μάρτιο απασχολούσε πάνω από 6.000 υπαλλήλους. Είχε προειδοποιήσει στις 9 Σεπτεμβρίου για την ανάγκη να ληφθούν μερικές δύσκολες αποφάσεις σχετικά με το μέγεθος του εργατικού δυναμικού της.

Μαζί με τα σχέδια για απολύσεις προσωπικού, η εταιρεία που έχει περιορισμένα ταμειακά διαθέσιμα, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τα σχέδια για μια αρκετά μεγάλη επέκταση του Northvolt Ett, σημειώνοντας ότι το έργο είχε σκοπό να παρέχει επιπλέον 30 γιγαβατώρες ετήσιας ικανότητας παραγωγής κυψελών.

Με έδρα τη Στοκχόλμη της Σουηδίας, H Northvolt είναι μια από τις πιο κορυφαίες ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας της Ευρώπης που κατασκευάζει μπαταρίες ιόντων λιθίου για τη βιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων. Έχει συνεργασίες με μια σειρά από μεγάλες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Volkswagen και Volvo.

Ο Peter Carlsson, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Northvolt, δήλωσε ότι η εταιρεία έπρεπε να επικεντρώσει όλη την ενέργεια και τις επενδύσεις στη βασική της δραστηριότητα.

«Ενώ η συνολική δυναμική για την ηλεκτροκίνηση παραμένει ισχυρή, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουμε τις σωστές ενέργειες την κατάλληλη στιγμή ως απάντηση στις προκλήσεις στην αγορά αυτοκινήτων και στο ευρύτερο βιομηχανικό κλίμα», επισήμανε ο Carlsson.

Σχετικά Άρθρα