MENU

Μ. Μανουσάκης για GSI: Ελλάδα και Κύπρος προχωρούν σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα διασύνδεσης παγκοσμίως

Ενισχύεται ο ρόλος της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, διευκολύνοντας τη μεταφορά καθαρής ενέργειας διασυνοριακά

Τις ευχαριστίες του στις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μ. Μανουσάκης, σε ανάρτησή του για τη συνέχιση του έργου Great Sea Interconnector.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εν λόγω συμφωνία «υπογραμμίζει τη σταθερή πολιτική βούληση και τη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών ώστε να προχωρήσουν με ένα από τα μεγαλύτερα έργα διασύνδεσης παγκοσμίως».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μανουσάκη

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στις δύο κυβερνήσεις για τη στήριξή τους. Αυτή η μνημειώδης πρωτοβουλία που υλοποιείται από τον ΑΔΜΗΕ δεν είναι μονάχα ένα στρατηγικό έργο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά για ολόκληρη την Ε.Ε.

Ο Great Sea Interconnector θα συνδέσει την Κύπρο με το ευρωπαϊκό δίκτυο για πρώτη φορά, επιταχύνοντας την ενεργειακή της μετάβαση και παρέχοντας σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Επίσης, ενισχύει το ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου, διευκολύνοντας τη μεταφορά καθαρής ενέργειας διασυνοριακά.

Η συμφωνία υπογραμμίζει τη σταθερή πολιτική βούληση και τη συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών ώστε να προχωρήσουν σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα διασύνδεσης παγκοσμίως».

Σχετικά Άρθρα