MENU

«Στοπ» στην κατασκευή νέων ξενοδοχείων στο Μπαλί

Η απαγόρευση ενδέχεται να διαρκέσει έως και μία δεκαετία

Το Μπαλί βρίσκεται αντιμέτωπο με τον υπερτουρισμό εδώ και αρκετό καιρό, ως ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως. Ο αριθμός των επισκεπτών μετά την πανδημία συνεχώς αυξάνεται και το πρώτο εξάμηνο φέτος έφθασε τα 2,9 εκατ.

Προκειμένου να επιβραδύνουν τον ρυθμό ανάπτυξης του real estate και του υπερπληθυσμού οι αρχές προχώρησαν στην επιβολή σειράς μέτρων, ενώ προσφάτως έγινε γνωστό ότι εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν προσωρινά την κατασκευή νέων ξενοδοχείων, πολυτελών κατοικιών, ντίσκο και παραλιακών κλαμπ.

Το χρονοδιάγραμμα της απαγόρευσης εξακολουθεί να βρίσκεται υπό συζήτηση, αλλά εκτιμάται ότι ο περιορισμός μπορεί να διαρκέσει έως και 10 χρόνια. Το 2019, το Μπαλί είχε 507 ξενοδοχεία, αλλά από το 2023 ο αριθμός αυξήθηκε στα 541, μια ταχεία αύξηση σε μόλις τέσσερα χρόνια (συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας).

Μεταρρύθμιση στον τουρισμό

Το Μπαλί έχει λάβει μέτρα για τη μεταρρύθμιση του τουρισμού εδώ και λίγο καιρό. Υπήρξαν απαγορεύσεις στους τουρίστες να νοικιάζουν μοτοσικλέτες και να σκαρφαλώνουν στα βουνά, καθώς και η σύσταση μιας ομάδας εργασίας για τον έλεγχο της απείθαρχης τουριστικής συμπεριφοράς, ενώ προωθείται και η επιβολή τουριστικού φόρου.

Το “Νησί των θεών” χρειάζεται δραστικές παρεμβάσεις για να διατηρήσει τον αριθμό των επισκεπτών υπό έλεγχο και παράλληλα να προστατεύσει το περιβάλλον και τον πολιτισμό του.

Σχετικά Άρθρα