MENU

Η Microsoft θα παίρνει ενέργεια από πυρηνικό αντιδραστήρα που είχε κλείσει

Οι ανάγκες να λειτουργήσει το AI της εταιρείας καλύπτονται χωρίς εκπομπές άνθρακα

Μια νέα συμφωνία μεταξύ της Microsoft και της Constellation Energy Corporation για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα κέντρα δεδομένων του τεχνολογικού κολοσσού για την τεχνητή νοημοσύνη ανοίγει το δρόμο για την επανεκκίνηση ενός πυρηνικού αντιδραστήρα στο Three Mile Island της Πενσυλβάνια, όπου το 1979 σημειώθηκε μερική κατάρρευση (meltdown).

Η Constellation, με έδρα τη Βαλτιμόρη, ανακοίνωσε ότι η 20ετής συμφωνία με τη Microsoft θα δημιουργήσει το «Κέντρο Καθαρής Ενέργειας Crane» και την επανεκκίνηση της μονάδας 1 του Three Mile Island, η οποία λειτουργούσε σε κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και αξιοπιστίας για δεκαετίες πριν κλείσει για οικονομικούς λόγους ακριβώς σήμερα πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με το Fox News.

«Η συμφωνία, προβλέπει ότι η Microsoft θα αγοράζει ενέργεια από την ανανεωμένη μονάδα στο πλαίσιο του στόχου της να συμβάλει στην αντιστοίχιση της ενέργειας που χρησιμοποιούν τα κέντρα δεδομένων της… με ενέργεια χωρίς άνθρακα», ανακοίνωσε η Constellation.

Πότε θα τεθεί σε λειτουργία

Η Constellation ελπίζει τώρα να θέσει σε λειτουργία το Κέντρο Καθαρής Ενέργειας Crane στη Μονάδα 1 έως το 2028 και να εξασφαλίσει άδεια που θα της επιτρέψει να παρατείνει τη λειτουργία του εργοστασίου τουλάχιστον έως το 2054.

Επανεκκίνηση

Για την προετοιμασία της επανεκκίνησης, θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις για την αποκατάσταση της μονάδας, συμπεριλαμβανομένου του στροβίλου, της γεννήτριας, του κύριου μετασχηματιστή ισχύος και των συστημάτων ψύξης και ελέγχου. Η επανεκκίνηση ενός πυρηνικού αντιδραστήρα απαιτεί την έγκριση της Αμερικανικής Ρυθμιστικής Επιτροπής Πυρηνικών Ερευνών μετά από μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ασφάλειας και του περιβάλλοντος, καθώς και άδειες από τις αρμόδιες πολιτειακές και τοπικές υπηρεσίες.

Σχετικά Άρθρα