MENU

Παπαθανάσης: Χωρίς εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια τα άτοκα δάνεια αναβάθμισης σπιτιού

Στα 400 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος

«Δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια, ούτε ηλιακιακά για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών που θα «τρέξει» από τον Ιανουάριο, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Πρόσθεσε ότι «προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 400 εκατ. ευρώ. Είναι για κάθε κατοικία, είτε κύρια, είτε δευτερεύουσα. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα ενός σπιτιού».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, που θα ενεργοποιηθεί παράλληλα με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» από το νέο έτος, αφορά άτοκα δάνεια έως 25.000 ευρώ για την αναβάθμιση κύριας ή δευτερεύουσας κατοικίας.

 «Υπάρχουν δύο προγράμματα, από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα δύο: Το “Σπίτι μου” και αυτό για την αναβάθμιση του σπιτιού μας ενεργειακά. Το τελευταίο δεν είναι τόσο περιοριστικό, όπως το “Εξοικονομώ” γιατί εδώ επιλέγουμε μία αναβάθμιση που θέλουμε να κάνουμε -είτε κουφώματα είναι αυτά, είτε ηλιακός θερμοσίφωνας- και μπορούμε να πάρουμε έως 25.000 ευρώ άτοκα από τις τράπεζες. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο», εξήγησε  ο Νίκος Παπαθανάσης.

Σχετικά Άρθρα