MENU

Τελευταία ημέρα των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης με ρεύμα

Για κάθε τέκνο προβλέπεται προσαύξηση 20%

Σήμερα 5/2 ολοκληρώνεται η προθεσμία για τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης σε πολίτες που για τη θέρμανσή τους επιλέγουν το ρεύμα.

Σημειώνεται ότι για το α΄τρίμηνο του 2024 το δικαιούμενο ποσό εμφανίζεται ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (έναντι ή εκκαθαριστικό).

Πώς γίνεται η αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση, μέσω εφαρμογής στο myAADE, για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων της έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Δηλώνεται ο αριθμός παροχής που αντιστοιχεί στην κύρια κατοικία.

Για την κατοχύρωση των στοιχείων του λογαριασμού υποβάλλονται ο αριθμός του λογαριασμού ρεύματος, το συνολικό ποσό/αξία του λογαριασμού, ο ΑΦΜ και η επωνυμία του προμηθευτή, ο ΑΦΜ του δικαιούχου στον οποίο εκδόθηκε ο λογαριασμός, ο αριθμός παροχής ρεύματος που αναγράφεται στον λογαριασμό και πρέπει να αντιστοιχεί στον αριθμό παροχής κύριας κατοικίας που δηλώθηκε κατά την αίτηση, καθώς και η περίοδος κατανάλωσης την οποία αφορά ο λογαριασμός ρεύματος.

Τα βασικά σημεία της έκτακτης ενίσχυσης

  • Το βασικό επίδομα θέρμανσης για ρεύμα κυμαίνεται στα 60 ευρώ/μήνα.
  • Το εύρος της επιδότησης είναι από τα 45 ευρώ και φθάνει τα 480 ευρώ.
  • Η επιδότηση στο ρεύμα καλύπτει τρεις μήνες (1/1/2024 έως 31/3/2024).
  • Για κάθε τέκνο προβλέπεται προσαύξηση 20%.
  • Τα χρήματα αφορούν απευθείας έκπτωση στον εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος, ο οποίος εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή και όχι πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό.
  • Σε περίπτωση που ένας λογαριασμός περιλαμβάνει ένα διάστημα του μήνα, η μηνιαία επιδότηση επιμερίζεται αναλογικά, εντός της περιόδου ενίσχυσης.

Σχετικά Άρθρα