MENU

Έτοιμη σε έξι μήνες εφαρμογή για καταγγελίες παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου

Στα πρότυπα της εφαρμογής MyCoast για τις παραλίες

Μέσω εφαρμογής, στα πρότυπα της MyCoast για τις παραλίες, θα μπορούν πλέον οι πολίτες να υποβάλλουν σχετική καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα έχει έτοιμη σε έξι μήνες τη νέα εφαρμογή σχετικά με την παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου, πεζοδρομίων κα.,

«Όταν θέλουμε να δούμε τον δημόσιο χώρο, ο οποίος ανήκει σε όλους μας, καλό θα είναι να ξέρουμε όλοι νομίμως τι έχει καταληφθεί», τόνισε ο υπουργός, Δημήτρης Παπαστεργίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Διευκρίνισε μάλιστα, ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, πλέον μέσω μιας πλατφόρμας που ετοιμάζει το υπουργείο οι πολίτες θα γνωρίζουν πότε είναι παράνομη η κατάληψη σε μια πλατεία, πεζοδρόμια, κοινόχρηστο δρόμο. «Σε ένα εξάμηνο θα είμαστε έτοιμοι να βγει αυτή η εφαρμογή στον αέρα, ενώ παράλληλα θα φτιάξουμε και τα εργαλεία στους δήμους για να μπορέσουν να περάσουν επάνω στον χάρτη τις, νομίμες εκτάσεις που έχουν παραχωρήσει». Στο μεταξύ, υπογράμμισε ότι μέχρι τέλος του χρόνου η έκδοση των δέκα πιο δημοφιλών πιστοποιητικών θα έχει καταργηθεί.

Σχετικά Άρθρα