MENU

Πιλοτικά μέτρα εφαρμόζει από Δευτέρα (23/9) ο ΟΑΣΘ για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής

Υποχρεωτική επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα και πρόστιμα έως 270 ευρώ

O ΟΑΣΘ για να καταπολεμήσει την εισιτηριοδιαφυγή περνά από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της επιβίβασης μόνο από την μπροστινή πόρτα, σε είκοσι λεωφορειακές γραμμές.

Παράλληλα τοποθετείται ειδική σήμανση σε όλα τα λεωφορεία, η οποία προτρέπει στη χρήση εισιτηρίου και ταυτόχρονα προειδοποιεί για τα πρόστιμα, που θα φτάνουν τα 270 ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΘ, 3 στους 4 επιβάτες δεν πληρώνουν συχνά εισιτήριο.

Το γεγονός της εισιτηριοδιαφυγής επιβεβαιώνουν και οι οδηγοί καλώντας παράλληλα τους επιβάτες να δείξουν υπομονή για τυχόν συνωστισμούς, όταν οι επιβάτες θα ανεβαίνουν από την μπροστινή πόρτα, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο των μέτρων ο Οργανισμός θα «τρέξει» και καμπάνια ενημέρωσης σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους και την ενδυνάμωση της κοινωνικής ευθύνης σε νεαρή ηλικία με ενημερωτικές εκδηλώσεις στα σχολεία.

Στο μεταξύ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο ΟΑΣΘ προχωρά σε δημόσιο ηλεκτρονικό ανοιχτό διαγωνισμό, για την ανάθεση μέρους του έργου ελέγχου κομίστρου σε ανάδοχο και αναμένεται να προσληφθούν τουλάχιστον 60 επιπλέον ελεγκτές.

Σχετικά Άρθρα