MENU

Τσιάρας: Ξεκινούν έργα υποδομών για τους αγρότες που δεν έχουν ξαναγίνει

Συνολική ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα υποσχέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

«Θα γίνουν πράξη έργα υποδομής που δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, και πλέον θα δώσουν στον πρωτογενή τομέα τη δυνατότητα να αναπτυχθεί, στο βαθμό που το δικαιούνταν», τόνισε από την Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας.

Επιχειρούμε μια συνολική ανασυγκρότηση για τον πρωτογενή τομέα και προχωράμε σε έργα υποδομής που είχε ανάγκη ο αγροτικός κόσμος εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπως τα έργα για το αρδευτικό νερό, ανέφερε.

«Είναι τεράστια ανάγκη να εκμεταλλευτεί η χώρα κάθε δυνατότητα του χρηματοδοτικού εργαλείου που αφορά στο στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ και να μπει σε μια άλλη εποχή για να στηρίξει όλους τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Το τελευταίο χρονικό διάστημα μέσα από την προτεραιοποίηση όλων των ζητημάτων που αφορούν στον πρωτογενή τομέα επιχειρείται μια συνολική ανασυγκρότηση, όχι μόνο με την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων αλλά κυρίως με έργα υποδομής, με παρεμβάσεις που αφορούν στη μείωση του κόστους παραγωγής, με πολιτικές για προϊόντα που παράγει η χώρα και έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα», είπε ο κ. Τσιάρας.

Σχετικά Άρθρα