MENU

Tην πρόταση Draghi για μόνιμο ευρωπαϊκό συντονιστικό όργανο στις διασυνοριακές διασυνδέσεις ασπάζεται ο ΑΔΜΗΕ

Οι στόχοι επίτευξης της ενεργειακής μετάβασης «περνούν» μέσα από τις ευρωπαϊκές διασυνδέσεις

Την πρόταση Draghi για την δημιουργία ενός μόνιμου ευρωπαϊκού συντονιστικού οργάνου που θα εξασφαλίζει πολιτική στήριξη και θα παρακολουθεί την πρόοδο των αδειοδοτήσεων στα διασυνοριακά έργα ενεργειακών υποδομών ενστερνίζεται ο ΑΔΜΗΕ.

Σε σχετική του ανάρτηση στο Linkedin, ο Διαχειριστής υπογραμμίζει τη σημασία των ευρωπαϊκών διασυνδέσεων για την επίτευξη των στόχων ενεργειακής μετάβασης και ταυτόχρονα τονίζει ότι σχετικά και ανάλογα συμπεράσματα διατυπώνονται στην έκθεση Ντράγκι που δημοσιεύτηκε πριν μερικές μέρες.

Αναλυτικά:

Οι πανευρωπαϊκοί διάδρομοι ηλεκτρικής ενέργειας είναι καθοριστικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης. Αυτό αποτελεί βασικό συμπέρασμα της πρόσφατης έκθεσης του Mario Draghi για το μέλλον της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας, αναδεικνύοντας τον κρίσιμο ρόλο των διεθνών διασυνδέσεων που βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής του ΑΔΜΗΕ.

Η πρόταση του πρώην επικεφαλής της ΕΚΤ επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ευέλικτου θεσμικού πλαισίου, που θα αντιμετωπίζει την Ευρώπη ως ενιαίο ηλεκτρικό χώρο. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Ντράγκι προκρίνει τη δημιουργία ενός μόνιμου ευρωπαϊκού συντονιστικού οργάνου, που θα εξασφαλίζει πολιτική στήριξη και θα παρακολουθεί την πρόοδο των αδειοδοτήσεων στα διασυνοριακά έργα ενεργειακών υποδομών.

Επιπλέον, τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης του μηχανισμού της Ε.Ε. «Συνδέοντας την Ευρώπη», που προορίζεται για τη χρηματοδότηση των διασυνδέσεων, ήδη από το επόμενο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Σχετικά Άρθρα