MENU

Ελληνικό νησί στο top 10 των πιο αυθεντικών εξωτικών προορισμών του κόσμου

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Far Away Travel Blog

Την πρώτη λίστα για τη σεζόν του 2025, στην οποία περιλαμβάνεται και ένα ελληνικό νησί, ανακοίνωσε το Far Away Travel Blog έπειτα από διεθνή έρευνα που πραγματοποίησε η συντακτική ομάδα σε διαφορετικές ηπείρους με στόχο την «ανακάλυψη» των δέκα καλύτερων προορισμών που ταιριάζουν στις νέες ταξιδιωτικές τάσεις.

«Με κριτήριο τον εντοπισμό τοποθεσιών που έκαναν εκατοντάδες φίλους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης να αναρωτιούνται αν όντως υπάρχουν αυτά τα μέρη, ο κατάλογος περιλαμβάνει προορισμούς που δεν υποφέρουν από υπερτουρισμό. Η επιλογή είναι βιωματική χωρίς τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης», εξηγεί η υπεύθυνη του δημοφιλούς blog.

Τη δεύτερη θέση της λίστας καταλαμβάνουν οι Λειψοί που «είναι γνωστοί για τις ειδυλλιακές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά. Εντυπωσιάζει η εκκλησία της Παναγίας του Χάρου που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα και “φιλοξενεί” μία μοναδική στον κόσμο, εικόνα της Παναγίας που κρατάει τον Ιησού εσταυρωμένο. Το Μονοδένδρι είναι το απόλυτο highlight του νησιού με το βραχώδες τοπίο, την εκπληκτική θέα και το χαρακτηριστικό δέντρο να “αψηφά” όλες τις αντιξοότητες της θάλασσας».

Στην πρώτη θέση του καταλόγου βρίσκεται το νησί Φουλχάχτο στις Μαλδίβες που έχει πυκνή τροπική βλάστηση χωρίς πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει το Εθνικό Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού της Ολλανδίας, που συνδυάζει την εντυπωσιακή φύση με μια μοναδική νυχτερινή εμπειρία χωρίς φωτορύπανση.

Σχετικά Άρθρα