MENU

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων της Κέρκυρας

Το εργοστάσιο θα δοθεί σε λειτουργία σε περίπου 2,5 με 3 χρόνια

Πράσινο φως έδωσε το ΣτΕ για το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στο Τεμπλόνι της Κέρκυρας, καθώς έλυσε τη διαφορά ανάμεσα στις εργολαβικές εταιρείες που είχαν καταθέσει ενστάσεις και κατά συνέπεια ο Φορέας Διαχείρισης μπορεί να προχωρήσει με το έργο.

Αυτή την ανακοίνωση έκανε ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ιονίων Νήσων, κ. Γιάννης Τρεπεκλής ο οποίος κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης η ΠΙΝ θα προχωρήσει σε διαγωνισμό ώστε μέχρι την ολοκλήρωση του εργοστασίου, να επιτευχθεί μείωση του κόστους της διαχείρισης των απορριμμάτων. Σύμφωνα με τον κύριο Τρεπεκλή το εργοστάσιο θα δοθεί σε λειτουργία σε περίπου 2,5 με 3 χρόνια.

Πολύ σημαντική είναι και η απόφαση – έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου , με την οποία επιτρέπεται στην Περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΦΟΣΔΑ να μεταφέρει τα συσσωρευμένα από χρόνια απορρίμματα στο Τεμπλόνι.

Ο κύριος Τρεπεκλής αναφέρθηκε και στα αντιπλημμυρικά έργα που εκτελεί η Περιφέρεια, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να μην πετάνε σκουπίδια στα ρέματα.

Ο Γιάννης Τρεπεκλής επισήμανε δίνοντας για μια ακόμα φορά το ενωτικό στίγμα της συνεργασίας των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου:

«Είμαστε στον σωστό βηματισμό για το μεγάλο έργο της Ολοκληρωμένης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, τον στηρίζουμε κι εγώ προσωπικά και το συμβούλιο του ΦοΔΣΑ και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, είμαστε όλοι έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις για ένα ποιοτικό και όσο το δυνατόν πιο γρήγορο αποτέλεσμα, ώστε ν’ απαλλαγούμε από τον οικονομικό βραχνά της μεταφοράς των απορριμμάτων της Κέρκυρας.

Εννοείται ότι μέχρι την υλοποίηση του εργοστασίου δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα κάνουμε ενέργειες, τις οποίες βέβαια θα πρέπει να στηρίξουν οι Δήμοι, εμείς ωστόσο, ως Περιφέρεια θα είμαστε δίπλα τους και θα έχουν τη στήριξή μας, έτσι ώστε στο μεσοδιάστημα να μειωθεί το κόστος της μεταφοράς όσο το δυνατόν περισσότερο».

Σχετικά Άρθρα