MENU

Ενίσχυση της θέσης της στο LNG επιδιώκει η Saudi Aramco

Ήδη γίνονται τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση

Σημαντικός και καθοριστικός παίκτης στην αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου στοχεύει να καταστεί ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο. Ο λόγος για τη Saudi Aramco που σύμφωνα με το Reuters και τις δηλώσεις του επικεφαλής στο τμήμα φυσικού αερίου, Abdulkarim Al-Ghamdi, γίνονται τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο σαουδαραβικός πετρελαϊκός κολοσσός απέκτησε πέρυσι από την EIG Global Energy ένα μειοψηφικό μερίδιο στη MidOcean Energy για 500 εκατομμύρια δολάρια. Επρόκειτο για την πρώτη του απόπειρα στο συγκεκριμένο κλάδο και μάλιστα εκτός συνόρων. Τον τρέχοντα μήνα, αύξησε το μερίδιό της στο 49%.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, ο αμερικανικός πάροχος υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) NextDecade υπέγραψε μη δεσμευτική συμφωνία με τη Saudi Aramco για την προμήθεια 1,2 εκατομμυρίων τόνων ετησίως (MTPA) LNG για 20 χρόνια.

Η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Aramco επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, η οποία αναμένεται να αυξηθεί παγκοσμίως κατά 50% έως το 2030, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η δυναμικότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου πρόκειται να διπλασιαστεί σχεδόν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σχετικά Άρθρα