MENU

Mega deal 30 δισ. δολ. στην Τεχνητή Νοημοσύνη από Microsoft και BlackRock

Με στόχο την κατασκευή data centers και ενεργειακών έργων

Tη σύσταση ταμείου άνω των 30 δισ. δολ. για επενδύσεις σε υποδομές τεχνητής νοημοσύνης για την κατασκευή data centers και ενεργειακών έργων, δρομολογούν οι BlackRock και Microsoft.

Το επενδυτικό όχημα, γνωστό ως Global AI Infrastructure Investment Partnership, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ στη Wall Street και στοχεύει να βοηθήσει στη βελτίωση των αλυσίδων εφοδιασμού με τεχνητή νοημοσύνη και την προμήθεια ενέργειας, δήλωσαν οι εκπρόσωποι των δύο ομίλων.

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, ειδικά αυτά που χρησιμοποιούνται για μάθηση και επεξεργασία δεδομένων μεγάλης κλίμακας, απαιτούν σημαντική υπολογιστική ισχύ, που οδηγεί σε υψηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Οι υπολογιστικές απαιτήσεις για την τεχνητή νοημοσύνη υπαγόρευσαν στις εταιρείες τεχνολογίας να συνδυάζουν χιλιάδες επεξεργαστές σε συμπλέγματα για να επιτύχουν την απαραίτητη ποσότητα ισχύος συγκράτησης δεδομένων, οδηγώντας σε αύξηση της ζήτησης για αυτά τα εξειδικευμένα κέντρα δεδομένων.

Η MGX, η επενδυτική εταιρεία που υποστηρίζεται από το Άμπου Ντάμπι, θα είναι γενικός εταίρος στο αμοιβαίο κεφάλαιο, ενώ ο κολοσσός τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Nvidia θα παρέχει τεχνογνωσία.
Η συνεργασία θα κινητοποιήσει έως και 100 δισ. δολάρια σε συνολικά επενδυτικά κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης με χρέος.

Οι επενδύσεις θα γίνουν κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι υπόλοιπες στις χώρες εταίρους τους, σύμφωνα με ανακοίωνση των Microsoft και BlackRock.

Σχετικά Άρθρα