MENU

Μαζικές απολύσεις στην Boeing για να σωθεί από την καταστροφή

Χάνει 500 εκατ. δολάρια την εβδομάδα λόγω της απεργίας των εργαζομένων

Την πιο δύσκολη περίοδο στην ιστορία της περνάει η Boeing, έχοντας εισέλθει σε βαθιά κρίση, η οποία επιδεινώνεται από την απεργία των εργαζομένων της που της κοστίζει εκατομμύρια δολάρια.

Η διοίκηση ξεκινά περικοπές κόστους, συμπεριλαμβανομένου του παγώματος των προσλήψεων και απολύσεων «για πολλούς υπαλλήλους».

Περίπου 33.000 εργαζόμενοι που εκπροσωπούνται από το International Association of Machinists And Aerospace Workers, ή IAM District 751, κατέβασαν ρολά στα εργοστάσια της Boeing στο Puget Sound την περασμένη εβδομάδα, αφού απέρριψαν με συντριπτική πλειοψηφία μια πρόταση που περιελάμβανε αύξηση στους μισθούς κατά 25% σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Χάνει 500 εκατ. δολάρια την εβδομάδα λόγω της απεργίας

Ο αναλυτής της RBC Capital Markets, Κεν Χέρμπερτ, εκτιμά ότι η Boeing θα χάνει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια κάθε εβδομάδα που οι εργαζόμενοι θα παραμένουν στις γραμμές απεργίας.

Με υποβάθμιση απειλούν οι οίκοι αξιολόγησης

Λόγω της δύσκολης οικονομικής θέσης η Boeing, κινδυνεύει να πέσει κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, καθώς η παραγωγή αεροσκαφών επιβραδύνεται.

Η πιστοληπτική ικανότητα της Boeing στους μεγάλους οίκους αξιολόγησης βρίσκεται ένα επίπεδο πάνω από την κατηγορία «σκουπίδια-junk». Για να εγκαταλείψει η Boeing το δείκτη επενδυτικής βαθμίδας και να μεταβεί στην κερδοσκοπική βαθμίδα, δύο από τους τρεις οίκους αξιολόγησης θα πρέπει να μειώσουν τη βαθμολογία της.

Οι μετοχές υποχώρησαν κατά 1,5% στις 11:47 π.μ. στη Νέα Υόρκη.

Η διατήρηση της πιστοληπτικής της ικανότητας αποτελεί βασική προτεραιότητα για την εταιρεία, δήλωσε ο Γουεστ σε συνέδριο αναλυτών την περασμένη εβδομάδα. Η Boeing βρίσκεται σε κρίση από τότε που ένα ατύχημα της 5ης Ιανουαρίου με ένα αεροσκάφος 737 Max ανάγκασε την εταιρεία να μειώσει την παραγωγή για να βάλει σε τάξη την παραγωγή της.

Σχετικά Άρθρα